НАШОМУ ЗЕМЛЯКУ ЛАДИГІНУ ОЛЕКСІЮ АНДРІЙОВИЧУ ВРУЧИЛИ ДЕРЖАВНУ НАГОРОДУ

  • 291

Ще декілька років тому для нас мир – це була повсякденна реальність. А сьогодні на долю нашої країни та українського народу випало важке випробування – війна, яка безжально руйнує життя кожного. Але, в той же час у нас є сильна армія, воїни, які мужньо боронять кордони нашої держави ціною свого здоров’я та життя. З початку військової агресії російської федерації, лохвичани теж взяли до рук зброю та поповнили ряди хороброї української армії. Одним із таких Героїв є наш земляк – Ладигін Олексій Андрійович.

Сьогодні міський голова Віктор Радько за участі начальника другого відділу Миргородського РТЦК та СП Сергія Ніколаєнка, командира Лохвицької територіальної добровольчої сотні Миколи Шияна та депутатів вручив йому державну нагороду – медаль «За військову службу Україні» та подяку міського голови за особисту мужність, патріотизм, активну громадську позицію, самовіддане виконання військового обов’язку, вагомий особистий внесок у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Олексій став на захист Батьківщини ще у 2015 році, ніс службу у 24 окремому штурмовому батальйоні «Айдар» на посаді командира третього танкового зводу, виконував бойові завдання на передовій. 23 червня 2022 року  отримав важке поранення під Вугледаром Донецької області, зараз проходить довготривале лікування.

Наша вдячність за мужність та стійкість наших воїнів безмежна!

Слава Україні! Героям слава!