Шановні учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС!

  • 158

 Дорогі мешканці Лохвицької територіальної громади!

26 квітня – День Чорнобильської трагедії і Міжнародний день пам’яті жертв радіаційний аварій та катастроф.

У цьому році виповнюється 37 років катастрофі планетарного масштабу, яка була настільки глобальна, що їй присвоїли 7-ий рівень небезпеки за міжнародною шкалою ядерних подій (INES). Ця трагедія, спричинена вибухом на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції не має аналогів за обсягами забрудненого середовища та негативного впливу на здоров’я людей.

Чорнобильська катастрофа – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності та героїзму багатьох тисяч українців, в тому числі і наших земляків. Їхній подвиг навічно залишиться в пам’яті українського народу. 

У скорботі ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю героїв, чиї життя обірвав смертоносний атом. Найщиріші слова вдячності та доземний уклін за високу громадянську позицію представникам усіх професій, які зупинили поширення радіоактивних викидів на весь світ. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу радіоактивного ураження.

Низько вклоняємося нашим  землякам – учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС! Міцного здоров’я вам, життєвої енергії, сімейного затишку, миру,  щастя й добробуту на довгі роки!

      З повагою – Лохвицький міський голова   Віктор РАДЬКО

Фото без опису