Презентація новинок сучасної української літератури.

  • 310

http://lokhvytsia-cbs.edu.poltava.ua/novini.../id/772

Сьогодні в читальному залі Публічної бібліотеки ім. Г.С. Сковороди Лохвицької міської ТГ відбулася зустріч-презентація з харківською письменницею, авторкою романів про війну та волонтеркою Людмилою Охріменко. Вона до 2016 року їздила на передову, а потім почала писати книги про війну, хоча до того вважала себе авторкою жіночих романів. Прибуток від реалізації книг віддає на потреби ЗСУ.

У своєму творчому доробку пані Людмила має 6 книг.

Письменниця оглядово ознайомила присутніх зі своїми романами: «Легка поведінка», «Пригоди мухи в окропі на окупованій території», «Волонтерські історії», а також «Оскар», який в 2021 році отримав спеціальну відзнаку за найкращий роман на воєнну тематику Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».

Це книга про невигадану історію життя українського військового з позивним «Оскар», він через соцмережі звернувся до авторки з проханням написати про нього книгу – про його долю, службу та полон, а ще вибір – здатися чи все ж таки боротися до кінця.

Презентація пройшла дуже цікаво, динамічно, «на одному подиху». По закінченні відбувся жвавий діалог між авторкою і аудиторією.

В результаті – фонд Лохвицької бібліотеки поповнився книгами «Легка поведінка», «Пригоди мухи в окропі на окупованій території» та, безумовно, романом «Оскар». Дорогі жителі та гості нашої громади, цікаві новинки сучасної української письменниці, чекають на зустріч з Вами. Вони точно не залишать Вас байдужими.

Модерувала захід провідний бібліограф Петрич О.О.