В Токарівській бібліотеці-філії вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

  • 283

Чорних дат у людства є не мало.

Кожна з них це міна під прогрес.

Найстрашніше, що усіх спіткало,-

Вибух на Чорнобильській АЕС.

Не із сторінок стародавніх літописів і не з легенд та переказів увірвалося у наше життя це лячне і моторошне слово – Чорнобиль. Важким колесом «прокотилася» Україною аварія на Чорнобильській атомній електростанції.

Невблаганно спливає час. Але не старіє пам'ять. Вона повертає нас до жахливої трагедії, що сталася 37років тому. Для історії людства – це всього лише мить. Для нас, живих свідків цієї біди – вічність, бо попіл і сльози Чорнобиля – скорботної матері України - ніколи не перестануть стукати у наші серця.

До цієї дати вТокарівській бібліотеці-філії, було оформлено виставку – факт «Атомне століття раною горить»., де можна було ознайомитись літературою та інформаційними матеріалами про аварію на Чорнобильській АЕС,про тих, хто першим вступив у двобій з полум'ям та радіаційним монстром і ціною власного життя та здоров'я врятував світ, а також 26 квітня, у приміщенні Токарівської бібліотеки, спільно з сільським будинком культури, було проведено захід: Година пам'яті «Атомне століття раною горить», щоб і ще раз згадати про трагічну подію, яка чорною датою увійшла до літопису людської цивілізації, вшанувати пам’ять загиблих, віддати шану тим, хто мужньо став у двобій з вогнем, брав участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та вшанувати учасників ліквідації на Чорнобильській АЕС, наших земляків, адже саме вони, ціною свого власного життя та здоров’я ліквідовували наслідки Чорнобильської катастрофи.

На захід було запрошено учасників ліквідації на Чорнобильській АЕС, учнів Токарівської ЗОШ 1-3 ступенів та працівників Токарівського старостинського округу.

Присутнім були показані відеоролики про ту жахливу подію,

згадали про подвиг тисячі енергетиків, військових, медиків, транспортників, будівельників, всіх, хто став на шлях і приборкав Чорнобильську катастрофу. Хочеться , щоб більше ніколи і ніде в світі не повторилося подібне лихо.

У пам’яті тих, хто приймав участь у ліквідації наслідків аварії, у душі залишився глибокий слід, а на обличчях – смуток на все життя.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять про загиблих.

На заході до слова було запрошено старосту Токарівського старостинського округу, Краснолуцького Романа Юрійовича,який виступив зі словами вдячності та глибокої поваги всім ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

Чорнобиль-це наш вічний біль і гіркий урок, який коштував десятки тисяч людських життів, тож забути його, недооцінювати його і не робити висновків - не простимий злочин і тяжкий гріх.

Хай же єднає нас пам’ять про пережите лихо,а також непохитна віра в те ,що ми здолаємо її наслідки і не допустимо повторення подібного у майбутньому.

Сьогодні наш обов’язок – пам’ятати про учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, які є прикладом мужності, самовідданості та високого професіоналізму.

На завершення заходу ведучі звернулись до присутніх із закликом: бути мужніми,чесними, справжніми патріотами своєї України.

Піснею «Молитва про Україну», завершили Годину пам'яті.