Чорнобиль – довгий слід трагедії

  • 233

http://lokhvytsia-cbs.edu.poltava.ua/novini.../id/773

26 квітня 1986 року… Чорною та гіркою увійшла ця дата в історію людства. На благодатній землі українського Полісся, майже в центрі Європи сталася аварія, яку вважають найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічними збитками.

Не із сторінок стародавніх літописів і не з легенд та переказів увірвалося у наше життя це лячне і моторошне слово — Чорнобиль.

Слово це стало символом горя і страждань, покинутих домівок, розорених гнізд, здичавілих звірів. Важким колесом «прокотилася» Україною аварія на Чорнобильській атомній електростанції…

З нагоди Дня пам’яті, бібліотекар відділу обслуговування Публічної бібліотеки ім.Г.С. Сковороди Бурлей К.І. провела для учнів 8-Б класу Лохвицької ЗОШ I-Ш ст. № 2 літературно-екологічну експедицію «Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі».

В читальній залі до цієї скорботної і пам'ятної дати облаштовано виставку-пам'ять «Чорнобильська трагедія». Тут зібрані документи найрізноманітнішого спрямування, які розкривають соціологічні, політичні, морально-етичні аспекти цієї трагедії. Виставка презентує й художні твори , присвячені Чорнобилю.

Час летить швидко та чорнобильська трагедія для нашого народу лишається незагоєною раною і невирішеною проблемою.

Пам'ять про трагедію незагоєною раною залишиться в душі нашого народу. Подвиг, який здійснили ліквідатори Чорнобильської АЕС, ніколи не буде забутий. Урятований світ - найкращий пам'ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі.

ПАМ’ЯТАЙМО!