ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі Шолом балістичний

  • 253

 

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі Шолом балістичний

 (оприлюднюється на виконання постанови Кабміну № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Закупівля здійснюється відповідно до Комплексної програми «Територіальна оборона на 2021-2025 рр.», затвердженої рішенням сесії Лохвицької міської ради від 22.04.2021р. №182, зі змінами

1. Найменування: Виконавчий комітет Лохвицької міської ради

2. Місце знаходження: Україна, 37200, Полтавська область, м. Лохвиця, вул. Перемоги, 19

3. Код ЄДРПОУ: 41812483

4. Категорія замовника: Орган державної влади, місцевого самоврядування або правоохоронний орган

5. Назва предмету закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником: Шолом балістичний (кулезахисний) (код ДК 021:2015 «35810000-5» Індивідуальне обмундирування).  

6. Дата оголошення: 06 квітня 2023 року

7. Процедура закупівлі: відкриті торги з особливостями

8. Ідентифікатор закупівлі: UA-2023-04-06-007427-a

9. Обґрунтування необхідності закупівлі даного виду товару – замовник здійснює закупівлю даного виду товару для забезпечення потреб територіальної оборони на їх запит.

10. Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 338800,00 грн. з ПДВ.

Очікувана вартість закупівлі розраховувалась на основі комерційних пропозицій потенційних постачальників та  інформації щодо вартості предмета закупівлі, розміщеної в публічних джерелах, відповідно до примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі (наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020  № 275 із змінами).

11. Розмір бюджетного призначення: сформований з урахуванням очікуваної вартості закупівлі та затверджений Рішенням 35 сесії 8 скликання №3 від 27.01.2023р. «Про внесення змін до показників бюджету Лохвицької міської територіальної громади на 2023 рік 1652400000» та Рішенням 35 сесії 8 скликання №4 від 27.01.2023р. «Про внесення змін та доповнень до місцевих програм  Лохвицької міської ради у 2023 році». Джерело фінансування – кошти місцевого бюджету.

12. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

Технічні та якісні характеристики визначені технічним завданням та оприлюднено Замовником у тендерній документації згідно з вимогами Закону України «Про публічні закупівлі».

Найменування

продукції

Опис або вимоги до предмету закупівлі, з викладенням об’єктивних технічних та якісних характеристик

Од. вим.

К-ть.

Шолом балістичний (куле захисний)

 

1. Загальний вид шолому

1.2 Вимоги до конструкції.

1.2.1 Шолом повинен включати наступні конструктивні елементи:

  1. захисну оболонку – зовнішня частина шолому, що складається з ковпака та декоративної оболонки, і визначає його загальну форму, та безпосередньо приймає на себе вплив енергії елементу ураження.
  2. енергопоглинаючі елементи – внутрішні з’ємні частини (комплектуючі) шолому, що формують проміжок між захисною оболонкою шолому та елементами регулювання комфорту з метою уникнення травми у наслідок заперешкодної деформації захисної оболонки та поглинання впливу енергії елементу ураження.
  3. елементи регулювання комфорту– внутрішні з’ємні частини (комплектуючі) шолому, що формують проміжок між енергопоглинаючими елементами та поверхнею голови користувача з метою вентиляції підшоломного простору, забезпечують санітарну обробку (догляд) елементів предмету, що безпосередньо контактують з головою користувача, а також забезпечують користувачеві комфорт при використанні предметів.
  4. утримуюча система – навісні з’ємні частини (комплектуючі) шолому, що забезпечують утримання виробу на голові користувача, а також його регулювання дисковим регулятором відповідно до антропометричних даних користувача (обов’язково).

1.2.2 Захисна оболонка шолому конструктивно повинна представляти собою ковпак округлої форми з декоративною оболонкою.

Зовнішня поверхня шолому гладка, матова та має антиблікове покриття. Колір зовнішньої поверхні – олива або чорний.

По всій площині внутрішньої частини захисної оболонки шолому повинні бути прикріплені за допомогою клеючої речовини текстильні застібки типу “гачки” круглої форми.

По низу захисної оболонки повинен бути прокладений кант з термопластичного матеріалу, який захищає нижній край захисної оболонки від розшарування, зносу, порізів, вологи, тощо. Кант повинен кріпитися до захисної оболонки за допомогою клеючої речовини.

1.2.3 Енергопоглинаючі елементи конструктивно повинні представляти з себе прокладки (подушки) зовнішній шар яких виконано з трикотажного матеріалу, а у якості амортизуючого наповнення подушки повинен використовуватися спінений еластичний матеріал (з ефектом “пам’яті”). Скріплення деталей конструкції зовнішнього шару енергопоглинаючих елементів повинно бути виконане термоклейовим методом кріплення. Трикотажних матеріал повинен забезпечувати можливість кріплення енергопоглинаючих елементів до текстильних застібок типу “гачки”, що прикріплені до внутрішньої поверхні захисної оболонки. На лобовому енергопоглинаючомуелементі повинні бути встановлені пластикові елементи для забезпечення пасивної вентиляції.

1.2.4 Елементи регулювання комфорту повинні представляти з себе прокладки (подушки) зовнішній шар яких виконано з трикотажного матеріалу, а у якості амортизуючого наповнення подушки повинен використовуватися спінений еластичний матеріал (з ефектом “пам’яті”).

1.2.5 Утримуюча система повинна представляти з себе комбіновану систему, що виконана на базі поліамідних текстильних тасьм, пряжок-регуляторів, застібок, одно - двохщілинних рамок, металевих тросів з поліуретановим покриттям та системи регулювання за обхватом голови з дисковим регулятором. Утримуюча система повинна забезпечувати її кріплення до захисної оболонки предмету в чотирьох точках з можливістю регулювання глибини її кріплення. Утримуюча система повинна забезпечувати регулювання предмету по висоті, глибині та обхвату.

Для підгонки шолому по підборіддю утримуюча система має чотири двощілинні пряжки-регулятори. Кінці ременів не виходять за пряжки-регулятори, а мають створювати петлю, закріплену на пряжці-регуляторі.

Застібання шолому має здійснюватись за допомогою компактної пряжки (фастекс) довжиною не більше 50 мм, яка має бути розташована з лівої сторони підборіддя.

Пряжки-регулятори, дисковий регулятор та пряжка (фастекс) повинні бути виготовлені з поліаміду.

2. Захисні властивості

2.1 Шолом повинен відповідати 1 класу захисту за ДСТУ 8835:2019 «Шоломи куле захисні. Засоби індивідуального захисту. Класифікація. Загальні технічні умови».

2.2 Захисна оболонка шолома повинна забезпечувати стійкість до ураження типовими імітаторами уламків (уламкова стійкість), масою 1,1 г + 0,03 г, які мають швидкість V50 не менше 670 м/с, що випущені з дистанції 5 м ± 0,5 м (клас F5 згідно з ВСТ 01.301.003-2020 (02) STANAG 2920) за нормальних кліматичних умов.

3. Маркування

3.1 На внутрішній поверхні шолому нанесено маркування шолому згідно ДСТУ 8835:2019

4. Комплектація

4.1 Шолом повинен бути укомплектований чохлом маскувальним та паспортом на шолом

4.2 Чохол повинен виготовлятися зі змішаної набивної тканини з маскувальним малюнком «MM-14» та мати додаткове оснащення у складі: стрічка-застібка для закріплення окулярів-маски на задній частині шолому, липучки для кріплення текстильних знаків розрізнення.

5. Розмір шоломів:   L – (56-58) -14шт.

                                 XL – (59-62) -14шт.

Учасники процедури закупівлі повинні надати в складі пропозицій документи, які підтверджують відповідність пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі, встановленим замовником.

од.

28