РОБОЧА ЗУСТРІЧ З КЕРІВНИКАМИ ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

  • 199

04 травня цього року відбулася робоча зустріч працівників відділу освіти виконавчого комітету Лохвицької міської ради з керівниками закладів дошкільної освіти.

У полі уваги її учасників були питання організація роботи закладу на завершення навчального року, підготовка та проведення літнього оздоровчої кампанії в дитсадку, створення безпечних умов перебування учасників освітнього процесу на його території та в будівлі.

Також обговорили підсумки проведення атестації педагогічних працівників закладів дошкільної освіти в 2023 році, звернувши увагу на питання сформованості професійних компетентностей керівників та педагогічних кадрів.

Наголос поставили і на створенні україномовного середовища в закладі, в томі числі і шляхом залучення батьків вихованців до популяризації української мови в сім’ї.

У ході зустрічі присутні ознайомилися з окремими нормативно-правовими, рекомендаційними та аналітично-інформаційними документами Міністерства освіти і науки України, Управління Державної Служби якості освіти у Полтавській області, Департаменту освіти і науки Полтавської облвійськадміністрації, які регулюють питання проведення моніторингу якості освіти в закладах дошкільної освіти.

Зупинилися і на питаннях ведення діловодства та діяльності педагогічної ради закладу як одного з органів управління в ньому. 

Поточні моменти функціонування закладів дошкільної освіти міської ради вирішувалися в ході діалогу в підсумку зустрічі.