ЖИТЕЛІ ЛОХВИЦЬКОЇ ГРОМАДИ ВКЛОНИЛИСЬ ПОДВИГУ ЗАХИСНИКІВ РІДНОЇ ЗЕМЛІ

  • 216

Пам'ять про Другу світову війну не підвладна ні часу, ні обставинам. Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що агресора зупинили зусиллями об’єднані нації. Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.
Українці зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Ціна цього внеску – надзвичайні втрати впродовж 1939–1945 років серед українців та інших народів, які жили на території України. Тоді загинуло понад вісім мільйонів осіб.
Сьогодні, 8 травня мешканці м. Лохвиця та старостинських округів Лохвицької громади віддали шану всім полеглим, які виборювали свободу для нащадків, захищали українську землю від фашистського поневолення. В пам'ять про них відбулося покладання живих квітів до місць, пов’язаних з трагічною воєнною історією: до Вічного вогню, стели з іменами земляків, загиблих у роки Другої світової війни, пам’ятного знаку героям сучасності – загиблим воїнам-учасникам бойових дій в зоні проведення АТО, до братського поховання партизан і підпільників у Сосновому парку, масового поховання 1943 року на місці розстрілу єврейського населення міста Лохвиця… Присутні Хвилиною мовчання вшанували пам'ять воїнів-визволителів, які ціною власного життя, рятували світ і свою рідну Україну від ворога.
Пройшли роки, змінилося обличчя окупанта. Нині, як і в часи Другої світової війни, Україна воює з агресором. Однак тепер, це – путінська Росія, яка говорить про «вирішальний внесок у перемогу над нацизмом росіян». Сьогодні саме російська федерація, увібравши в себе всі злочинні практики нацизму й комунізму, зазіхає на нашу територіальну цілісність і зруйнувала мир у Європі.
Та Україна обов’язково вистоїть, загартується і переможе! Потужні Збройні Сили України не лише тримають оборону, а й контратакують, відтісняють ворожі війська з українських міст і сіл. І в цій боротьбі Україну підтримує світ!
Згадуючи минуле, живемо сучасним і творимо майбутнє, в якому російському нацизму немає місця! Перемога буде за нами! Слава Україні! Героям слава!