ЛОХВИЦЬКА ГРОМАДА ПОПРОЩАЛАСЯ ІЗ ЗАГИБЛИМ ЗАХИСНИКОМ РОСТИСЛАВОМ ОЛЬШАНСЬКИМ

  • 316

Вже 446 днів незламний український народ несе тяжкий хрест російсько-української війни, в якій московська орда прагне поневолити незалежну Українську державу, знищити кожного, хто зветься українцем. 

Наші мужні українські воїни стоять на захисті своєї Батьківщини та кожного з нас міцною, незламною стіною. Обороняють, наступають, день за днем відвойовують захоплені ворогом міста і села. За наші спокійні світанки платять найдорожчим – пролитою кров’ю і власним життям!

Невимовний сум огортає душу кожного українця, адже щодня в боротьбі з кривавим агресором Україна втрачає своїх найкращих синів і дочок. Біль від цієї втрати не вщухає, а з кожною страшною звісткою наростає ще більше.

Нажаль, сьогодні знову Лохвицька громада в скорботі, адже лохвичани провели в останню земну дорогу вірного сина України, жителя міста Лохвиця, військовослужбовця 80-тої окремої десантно-штурмової бригади Ольшанського Ростислава Олеговича.

Люди, стоячи на колінах, зустрічали траурний кортеж, коли той востаннє віз загиблого  воїна до рідної домівки.  Гіркотою і болем був сповнений цей день для всіх мешканців громади, а насамперед для рідних, близьких, друзів, однокласників, побратимів та знайомих загиблого, які прийшли провести  його в останню путь.         

Траурний мітинг пам’яті воїна відбувся на  Іванівському кладовищі. Для Лохвиччини це - двадцять п’ята непоправна втрата. Молодому воїну, мужньому захиснику навіки лишилося 25…

Народився Ростислав 23 березня 1998 року. У рідному місті навчався у Лохвицькій загальноосвітній школі  №3. Мав багато друзів, був завжди привітним, врівноваженим. Відзначався високими спортивними здібностями, неодноразово був переможцем спортивних змагань як районного так і обласного рівнів. Любив подорожувати. Мав веселу вдачу, часто жартував. Був життєрадісний, добрий, а головне любив свою країну.

 Після закінчення школи, у 2015 році вступив до Глинського професійного аграрного ліцею. Потім пішов навчатися до Львівського військового коледжу сержантського складу Національної академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного, після закінчення якого став на захист рідної Батьківщини, поповнивши ряди Збройних Сил України.

 Військову службу проходив у званні старшого сержанта. Його життя обірвалося 11 травня 2023 року на Донеччині під час ведення бойових дій поблизу населеного пункту Іванівське Бахмутського району.

Із прощальним словом, до присутніх звернулися Лохвицький міський голова Віктор Радько, класний керівник Ростислава -Вигранка Людмила Миколаївна, від імені однокласників співчуття родині загиблого висловив Олексій Кущ. Для вшанування пам’яті товариша, на траурний мітинг також прибули побратими Ростислава.

На траурному мітингу воїну віддали останні військові почесті. В його честь пролунав трикратний стрілецький салют. Заступник начальника другого відділу Миргородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Андрій Радаєв вручив Державний Прапор України, який почесна варта урочисто зняла з домовини, батькові загиблого Олегові Леонідовичу.

Пам’ять про подвиг нашого захисника Ростислава Ольшанського, який віддав своє життя за те, щоб Україна залишалась вільною, назавжди залишиться в серцях лохвичан! Бо Герої української землі не вмирають, і світла згадка про них буде жити вічно в наших серцях!

 Всією громадою розділяємо біль втрати і висловлюємо глибокі співчуття рідним та близьким Ростислава.

Поховали Ростислава Ольшанського поряд із загиблими воїнами Костянтином Мандрикою, Ярославом Сініченком, Ігорем Андрущенком, Дмитром Гаврилком, Романом Лозіновим.

Інші новини

Всі новини