ІЗ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ЛОХВИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

  • 656

Більше трьох десятків питань щодо життєдіяльності громади та інтересів її окремих мешканців стояло на порядку денному засідання виконавчого комітету Лохвицької міської ради, яке відбулося під головуванням першого заступника міського голови Сергія Шрамка.

Одностайно голосували члени виконавчого комітету по питаннях соціального характеру: 27 жителям громади надали одноразову грошову допомогу у розмірі 10 тисяч гривень  на вирішення соціально-побутових питань у зв’язку з мобілізацією в зону бойових дій рідних, одноразову грошову допомогу у розмірі 20 тисяч гривень на придбання спорядження надали 28 мешканцям громади в зв’язку з їх мобілізацією до ЗСУ та громадянам, які уклали  контракт з ЗСУ для захисту України від збройної агресії російської федерації.

Рішенням виконкому щомісячну матеріальну допомогу надано  громадянам,  які уклали контракт та у  рядах Лохвицької територіальної добровольчої сотні беруть активну участь у виконанні бойових завдань.

30 мешканцям громади надано одноразову матеріальну допомогу на лікування та вирішення соціально-побутових питань. 

Розглянувши клопотання Токарівського психоневрологічного диспансеру, надано згоду на використання майна померлих підопічних та придбання товарів за особисті кошти недієздатних підопічних, опікуном яких є адміністрація закладу.

Для впорядкування адресного господарства громади було уточнено адреси 3-х об’єктів нерухомого майна, згідно поданих заяв.

Було прийнято рішення щодо погодження місця розташування трьох споруд на території Лохвицької міської територіальної громади та надано дозвіл на реконструкцію квартири по вулиці Шевченка.

Також, було прийнято рішення  про передачу в оренду Управлінню державної міграційної служби в Полтавській області нерухоме майно комунальної власності Лохвицької територіальної громади, а саме: частину нежитлового приміщення, розташованого за адресою: вул. Перемоги, 19, м. Лохвиця, Полтавської області загальною площею 62,1  м.кв., для розміщення Лохвицького сектору УДМС у Полтавській області.

Три прийняті рішення стосувалися захисту прав і інтересів дітей, а саме: про встановлення опіки над  дитиною-сиротою; затвердження висновку про доцільність позбавлення батьківських прав; надання статусу дитини, позбавленої батьківського піклування  та про позбавлення батьківських прав.

З метою організації якісного та змістовного оздоровлення та відпочинку учнів закладів освіти влітку 2023 року  прийнято рішення про організацію дитячих пришкільних таборів оздоровлення та відпочинку з денним перебуванням, на базі закладів загальної середньої освіти Лохвицької міської ради, влітку 2023 року.

Задля вшанування військовослужбовців, які загинули захищаючи територіальну цілісність та суверенітет нашої держави, виконавчий комітет прийняв рішення про встановлення меморіальної дошки загиблому воїну Шевченку Володимиру Юрійовичу, на фасаді Безсалівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.