У СЕЛІ БЕЗСАЛИ ВІДКРИЛИ МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ ЗАГИБЛОМУ ВОЇНУ ВОЛОДИМИРУ ШЕВЧЕНКУ

  • 385

Російсько – українська війна стала однією із найтрагічніших сторінок в історії українського народу. Жорстока, страшна, кровопролитна…вона залишає свої відбитки на стражденній українській землі алеями загиблих Героїв, меморіальними дошками полеглих захисників.

Вшановуючи світлу пам'ять наших мужніх та відважних воїнів, на Лохвиччині одна за другою відкриваються меморіальні дошки. От і сьогодні, 16 травня у селі Безсали відбулася ця важлива подія на честь загиблого воїна Володимира Шевченка. На подвір’ї Безсалівської школи зібралися рідні, друзі, однокласники, жителі  села, працівники і учні школи, де з родиною мешкав захисник, – всі з  квітами в руках прийшли віддати шану воїну, який віддав життя заради миру та щасливого майбутнього рідної країни.

Народився Володимир 28 листопада 1983 року у селі Мехедівка.  Невдовзі сім’я Шевченків переїхала на постійне місце проживання у село Безсали. У 2000 році Володимир закінчив Безсалівську ЗОШ І-ІІІ ступенів та вступив до  Березоворудського технікуму Полтавської державної аграрної академії. У 2002 році був призваний до лав Української армії, де з честю та гідністю пройшов строкову службу.

Потім повернувся до своєї домівки, продовжував жити в рідному селі з виїздом в місто Київ, де працював на будівництві, зокрема у ТОВ «Мегаполісбуд».

Після повномасштабного російського вторгнення, без краплі сумніву, став на захист Батьківщини, поповнивши ряди Збройних сил України. У званні старшого сержанта служив на посаді кулеметника відділення кулеметного взводу стрілецької роти.

9 січня 2023 року в районі населеного пункту Красногорівка Донецької області під час ворожого артилерійського обстрілу серце  воїна перестало битися навіки…

На урочистому заході почесне право відкрити меморіальну дошку пам’яті Володимира Шевченка надали його батькові – Юрію Васильовичу та класному керівнику Говорусі Валерію Олексійовичу.

Багато скорботних і теплих слів прозвучало на адресу Героя від Лохвицького міського голови Віктора Радька, старости Безсалівського старостинського округу Віталія Винника, начальника другого відділу Миргородського РТЦК та СП Сергія Ніколаєнка та директора школи Говорухи Світлани Миколаївни.

Наприкінці урочистого заходу гості та учні школи поклали квіти до меморіальної дошки вірному сину і захиснику рідної землі Володимиру Шевченку, який віднині щодня посмішкою зустрічатиме всіх біля входу у школу.