У ЛОХВИЦЬКІЙ ГІМНАЗІЇ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ ВІДКРИТТЯМ МЕМОРІАЛЬНИХ ДОШОК

  • 158

«Життя мов спалах»… Під такою назвою сьогодні проведено лінійку-відкриття меморіальних дошок загиблим воїнам, випускникам Лохвицької гімназії №1: Гаврилкові Дмитру Григоровичу, Невмержицькому Олександру Костянтиновичу, Туткові Олександру Сергійовичу та Голубу Володимиру Володимировичу.

Наші земляки, учні гімназії  вольові та  впевнені у своїх силах хлопці не пошкодували свого життя за волю і славу України. Вони були різного віку, мали різну вдачу та характер, але були схожі в одному – самовіддано боронили Батьківщину, за неї і загинули. На прикладах їх героїчних вчинків будуть виховуватися багато поколінь – відважних, гордих, сміливих, вільних і щасливих мешканців незалежної країни.

Почесне право відкрити меморіал пам’яті  воїнам, які виконуючи обов’язок перед Батьківщиною загинули під час війни росії з Україною   виконав Лохвицький міський голова Віктор Радько, начальник другого відділу Миргородського РТЦК та СП Сергій Ніколаєнко та три побратими полеглих воїнів - Олег Козоріз, Віталій Яремченко, Ігор Єпішев.

 Багато скорботних і теплих слів прозвучало на адресу Героїв від  Лохвицького міського голови  Віктора Радька,  начальника другого відділу Миргородського РТЦК та СП Сергія Ніколаєнка, учителя історії Лохвицької гімназії № 1, керівника Музею історії школи Тамари Журавель та директора Лохвицької гімназії №1 Наталії Лисенко.

Учасники скорботного мітингу вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до встановлених на фасаді школи меморіальних дошок.

 Сьогоднішня подія болить кожному з нас. Школа, як рідна мати, виколисує, леліє дітей, дає їм дорогу в життя. З роками діти виростають і стають юнаками та юнками, а школа їх проводжає та в майбутньому - чекає на теплі зустрічі. Сьогодні випускники повернулися до своєї рідної школи меморіальними дошками назавжди…

Вічна пам'ять та слава Героям України!