ЛОХВИЦЬКА ГРОМАДА ПОПРОЩАЛАСЯ З ВОЇНОМ, ЯКИЙ ВІДДАВ СВОЄ ЖИТТЯ ЗА УКРАЇНУ

  • 274

Війна… одна спільна історія, один біль, однакові думки та переживання для мільйонів українців. Війна всюди, вона живе у думках кожного з нас. Українці у протидії агресору об’єднались та показали неймовірну мужність, завзятість і витривалість, тому що знають, що захищають та бережуть!

 Нажаль, у цій жорстокій кровопролитній боротьбі, йдуть у засвіти найкращі сини і доньки України… Ті, кому б творити і будувати її майбутнє… Натомість вони стають нашою історією. Героїчною пам’яттю та вічним болем.

21 травня мешканці Лохвицької громади зустріли живим коридором  та  провели в останню дорогу свого земляка, військовослужбовця Збройних Сил України - Зайця Сергія Вікторовича.

Народився Сергій Заєць 17 липня 1978 року в місті Хорол Полтавської області. В 1995 році закінчив Хорольську середню школу №2. Відразу після школи вступив в Хорольське ПТУ  №45, де отримав професію водія. В 2004 році переїхав з родиною в село Лука. Він любив землю, тому працював на місцевих сільськогосподарських підприємствах.

У березні 2022 року Сергій пішов служити добровольцем до Лохвицького добровольчого формування. У лютому 2023 року був призваний до лав Збройних Сил України. Військову службу проходив у 56 окремій мотопіхотній бригаді у званні солдата.

15 травня 2023 року під час ведення бойових дій поблизу населеного пункту Григорівка, що на Донеччині Сергій Заєць загинув гідно виконуючи свій військовий обов’язок.

Зі словами скорботи на траурному мітингу виступили Лохвицький міський голова Віктор Радько, староста Лучанського старостинського округу Світлана Калач, командир Лохвицької добровольчої сотні   Микола Шиян та однокласниця Сергія – Світлана. Учасники мітингу вшанували пам'ять загиблого хвилиною мовчання.

Сергій був патріотом, свідомим громадянином, гарним товаришем, чуйною, спокійною, чесною, доброзичливою та надзвичайно позитивною людиною, завжди був готовий прийти на допомогу.

Лохвицька громада безмежно сумує від гіркоти тяжкої втрати. Схиляємо голови у скорботі за мужнім воїном, захисником рідної землі, оборонцем України. Ми перед ним – у невідплатному боргу.

Слава і вічна пам'ять Герою!