Нова книга в бібліотеці.

  • 57

Нова книга в бібліотеці

Дарування книг у бібліотеці – це давня форма доброчинності та надійне джерело поповнення фонду.

До нашої книгозбірні завітав постійний поціновувач бібліотеки Олександр Панченко. Олександр Іванович не тільки лоцман у морі книг, він письменник, краєзнавець, доктор права, лауреат Всеукраїнського фонду Тараса Шевченка, приват-доцент Українського Вільного Університету(Мюнхен, ФРН), член Національної спілки журналістів України, Національної спілки краєзнавців України, Асоціації українських письменників, науковець, дослідник, який подарував декілька примірників книги української письменниці з Канади Любов Василів - Базюк «Стежками емігрантів з України».

Перед нами книга непересічної людини. Любов Йосипівна – приклад незламної, сильної українки, патріотки, яка, опинившись у канадській еміграції, зуміла залишитися вірною своєму народу. «Україна тільки одна, це наша одинока Батьківщина, нас Бог залишив при житті, щоб ми для неї працювали та для неї жили».

Ця книга поєднує в собі історію та сучасність, концептуальні ідеї та життєві розповіді, взаємини двох країн, України і Канади, які цьогоріч відзначають 132-річчя перших поселень українців у Канаді.

Основною наскрізною темою повісті є становлення і розвиток української громади в Канаді, починаючи від початку доби до сьогодення. Любов Василів-Базюк сфокусовує увагу читачів на маловідомих фактах з життя українських першопоселенців в Канаді, на тих перешкодах і труднощах, які довелося здолати у пошуках землі, волі та кращої долі.

Дякуємо за подаровані книги і зичимо творчого натхнення та нових книг і досліджень.