4 червня – День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії

  • 438

З 2021 року рішенням Верховної Ради України 4 червня запроваджено державний пам’ятний день – День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

За даними Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні з початку бойових дій, 14 квітня 2014 року, до кінця 2021 року загинуло 152 дитини і 146 дітей дістали поранення. Після початку повномасштабного вторгнення росії кількість жертв серед дітей збільшується щоденно. І фактичну кількість загиблих і поранених дітей встановити не можливо через активні бойові дії.

У День пам'яті дітей, загиблих унаслідок збройної агресії росії в Публічній бібліотеці ім. Г.С.Сковороди 5 – 6 червня буде проведено відео годину пам’яті маленьких українців ( підготовлену Національною бібліотекою України для дітей).

Під час проведення акції згадаємо поіменно дітей, чиє дитинство обірвала безжальна рука московського загарбника.

У фільмі використано інформацію Офісу Генерального прокурора, матеріали Національної бібліотеки України для дітей.

На дитячому абонементі бібліотеки 6 червня о 10.00 відбудеться майстер-клас зі створення голубів з дзвіночками. Голуби символізують душі українських дітей, які загинули від рук російських окупантів, а дзвіночки — їхні голоси, які будуть вічно звучати в серцях українців. Також присутні зможуть ознайомитися з тематичною поличкою «Діти війни», художня література представлена на поличці розповідає про будні дітей на прифронтових територій, про їхнє вкрадене щасливе дитинство окупантами. Ці книги точно нікого не залишать байдужими.