Дитяче життя – безцінне!

  • 61

Дитяче життя – безцінне!

6 червня  до Публічної бібліотеки ім. Г.С. Сковороди завітали учні Лохвицької ЗОШ №2, щоб вшанувати пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Година пам’яті «Янголи в небі» розпочалася з розповіді бібліографа Петрич Олени про те, що росія вчиняє проти населення України, зокрема і дітей, воєнні злочини, які у майбутньому будуть розслідуватися як злочини проти людяності. Війна щодня несе у сім’ї українців руйнування, горе і страждання. Кількість загиблих від війни дітей уже переважає саму кількість днів, скільки триває ця повномасштабна війна.

Хвилиною мовчання присутні вшанували маленьких янголят, які так рано зустрілися з людською жорстокістю та, нажаль, ніколи не стануть дорослими, вже ніколи не будуть відвідувати дитячий садочок, школу. Війна забрала їх життя…

Учні з цікавістю переглянули віршований флешмоб «Діти проти війни!»

А потім прийняли участь у майстер класі із виготовленням голубів з дзвіночками. Голуби символізують душі українських діточок, які загинули від рук російських окупантів, а дзвіночки – їхні голоси, які будуть вічно звучати в серцях українців. Бібліотекар інформаційного сектору Лихно Тетяна та заввідділ обслуговування Бузівська Валентина допомагали діткам у їх виготовленні.

Після майстер класу учні завітали на дитячий абонемент де бібліотекар Потрапелюк Людмила ознайомила з художньою літературою на тематичній поличці «Діти війни», розповівши про будні дітей прифронтових територій, про домашніх улюбленців, які теж як і люди страждають від наслідків війни. Про волонтерів, які віддають останнє, щоб допомогти нашим Героям Захисникам.

Сьогодні ми не лише вшановуємо пам’ять дітей, що стали жертвами війни з агресором. Сьогодні ми обіцяємо ніколи не забувати про них, пам’ятати їх усміхненими, щасливими і безтурботними.

Адже саме такими і повинні бути діти.