Відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Лохвицької міської ради

  • 118

Із метою здійснення соціально-правового захисту та забезпечення реалізації законних прав та інтересів дітей, 13 червня 2023 року під головуванням міського голови Віктора РАДЬКА відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини. Так у провадженні Козятинського міськрайонного суду Вінницької області та в провадженні Лохвицького районного суду Полтавської області перебувають цивільні справи про визначення місця проживання малолітніх дітей з батьком та про позбавлення батьківських прав матері відносно неповнолітньої дитини (позивач по справі – батько дитини).

Відповідно до статті 19 Сімейного кодексу України, участь органу опіки та піклування у захисті сімейних прав та інтересів є обов’язковою, тому комісією були ретельно вивчені матеріали справ, заслухані члени комісії та запрошені.

За результатами роботи вирішено рекомендувати виконавчому комітету Лохвицької міської ради, як органу опіки та піклування, затвердити висновки про доцільність визначення місця проживання малолітніх дітей з батьком та недоцільність позбавлення батьківських прав матері відносно неповнолітньої дитини, оскільки це суперечить інтересам дитини.