ДЕПУТАТИ ГРУПИ «ЛОХВИЧИНА» БОЙКОТУВАЛИ 39 СЕСІЮ ЛОХВИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

  • 123

Пленарне засідання 39-ї позачергової сесії Лохвицької міської ради 8 скликання, заплановане на 16.00 годину 15 червня 2023 року, не відбулося. Причина – відсутність кворуму, адже жоден депутат з групи «Лохвичина», а це 14 чоловік,  у залі засідань не з’явився.  

Проігнорували вони і розширене засідання постійної комісії з питань фінансів та бюджету, і колегію ради,  проведення яких були заплановані відповідно на 14:00 та 15:00 години. Тобто майданчиків, де можна було озвучити свою думку з того чи іншого питання порядку денного, вистачало.

Натомість цими депутатами було обрано іншу лінію поведінки – черговий умисний саботаж.  І це незважаючи на те, що на вимогу цих депутатів порядок денний  39-ї сесії був сформований таким чином, що за кожну суму виділених коштів  депутати мали можливість проголосувати окремо, а не в цілому в рішенні  про внесення змін до показників бюджету Лохвицької міської територіальної громади на 2023 рік. 

Зазначені питання неодноразово виносилися на розгляд депутатів, проекти рішень із пояснюючими записками до них висвітлювалися на сайті Лохвицької міської ради.

Вчора, 14 червня, напередодні сесії, впродовж 4 годин відбувалася зустріч народного депутата Верховної Ради України від виборчого округу №151 Березіна Максима Юрійовича з групою депутатів Лохвицької міської ради, в числі яких було 7 депутатів з групи «Лохвичина». У ході зустрічі за участю народного депутата були обговорені питання порядку денного, які по факту всі є нагальними. Було досягнуто домовленостей. Але  сьогодні депутати на сесію так і не з’явилися.

Знову невирішеними залишилися питання виплати матеріальної допомоги на поховання, ритуальні обіди, перевезення загиблих військовослужбовців, придбання меморіальних дощок в пам'ять полеглих захисників, фінансування програми «Територіальна оборона на 2021-2025роки», придбання шкільного автобуса для Лохвицької гімназії №1, співфінансування проєктування та коригування проєкту капітального ремонту будівлі Лохвицької гімназії №1, придбання військових наметів, спецзасобів,  обладнання, запчастин до автомобілів для  Лохвицької добровольчої сотні, надання субвенції з місцевого бюджету державному бюджету для військової частини Національної гвардії України, придбання комп’ютерної та оргтехніки на впровадження та забезпечення функціонування системи військового обліку, надання  коштів Лохвицькій міській лікарні на будівельно-ремонті роботи по встановленню джерела резервного живлення, на заходи з енергозбереження (будівельно-монтажні роботи з обслуговування геліосистеми) та  придбання медикаментів.

Не розглянутими на сесії залишилися і питання  спрямування коштів, отриманих з державного і обласного бюджетів – на санаторно-курортне оздоровлення членів сімей загиблих ветеранів війни, учасників бойових дій, членів сімей осіб, які перебувають у полоні або пропали безвісти, та на оплату праці з нарахуваннями педагогічним працівникам закладів загальної середньої освіти.

Хто ще має переконувати депутатів групи «Лохвичина» виконувати свій обов’язок, відвідувати засідання сесій, а фактично брати участь у забезпеченні життєдіяльності Лохвицької громади – на сьогодні це питання  залишається риторичним.

Фото без опису