МІЖ ЛОХВИЦЬКОЮ ТА СЕНЧАНСЬКОЮ ГРОМАДАМИ ПІДПИСАНО ДОГОВІР МІЖМУНІЦИПАЛЬНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА ЩОДО СПІЛЬНОГО УТРИМАННЯ ЛОХВИЦЬКОЇ ЛІКАРНІ

  • 128

Знакова подія відбулася сьогодні, 16 червня, на теренах  нашої громади. Між Лохвицькою та Сенчанською громадами, в особах міського голови Віктора Радька та сільського голови Наталії Сліпухової, підписано договор міжмуніципального співробітництва. Із метою забезпечення ефективного використання ресурсів територіальних громад на основі спільного застосування наявних в одного із суб’єктів співробітництва об’єктів інфраструктури Лохвицька міська рада на Сенчанська сільська рада домовилися спільно фінансувати (утримувати) комунальне некомерційне підприємство «Лохвицька міська лікарня».

Підписанню договору передувала копітка поетапна робота, адже і громадськість, і депутати мали підтримати наміри двох громад спільно дбати про лікарню. Хоча вона знаходиться на території Лохвицької громади,  мешканці сусідньої громади теж є пацієнтами цього лікувального закладу. Крім того, Сенчанська сільська рада і раніше підтримувала Лохвицьку міську лікарню. Одним з яскравих прикладів є придбання обладнання (лапароскопічної стійки), яке дало можливість розширити сферу надання хірургічних послуг населенню.

На укладання договору співробітництва  сусідню громаду надихнули їх партнери – проект USAID «ГОВЕРЛА», у співпраці з якими Сенчанська громада вже реалізувала ряд проектів.  

Представник проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Віталіна Старчик  у ході підписання договору міжмуніципального співробітництва відзначила, що співпраця Лохвицької та Сенчанської громад слугуватиме підвищенню якості надання послуг населенню та ефективному виконанню органами місцевого самоврядування своїх повноважень.

Також у ході зустрічі було обговорено плани майбутньої співпраці в різних напрямках, таких як поводження з твердими побутовими відходами та енергоменеджмент.