20 червня – Всесвітній день біженців

  • 58

Цей день – нагода згадати про всіх, хто був змушений покинути свої домівки, родину, роботу, друзів, звичне та налагоджене життя, мав тікати зі своєї батьківщини та шукати притулок і захист в незнайомих, чужих країнах.

Повномасштабна агресія російської федерації проти України спричинила небачену з часів Другої світової війни хвилю міграції. Значна частина населення України перетворилася або на внутрішньо переміщених осіб, що шукають безпечніші місця на території України, або на біженців за кордоном, що втекли від смерті, яку несе російська окупаційна армія.

Польща, Чехія, Німеччина, Італія, Нідерланди, Канада, США – ось далеко неповний перелік держав, які їх прихистили, адже біженці з України рятуються від нав'язаної росією війни в країнах по всьому світу.

«Краще, ніж вдома, ніде не буває» – такої думки дотримуються практично всі українці, які через війну опинилися на чужині.

Віримо, що зовсім скоро Україна переможе і наші громадяни, які змушені були покинути свою рідну землю, обов’язково повернуться додому, у звільнену від агресора та окупанта країну.

Фото без опису