ЩОДО ПРОТИДІЇ ДОМАШНЬОМУ НАСИЛЬСТВУ

  • 165

Із метою запобігання та протидії домашньому насильству 21 червня 2023 року Службою у справах дітей виконавчого комітету Лохвицької міської ради спільно з Центром надання соціальних послуг Лохвицької міської ради та інспектором сектору ювенальної превенції Миргородського РВП ГУНП в Полтавській області здійснене інспекційне відвідування сім’ї, щодо якої надійшло повідомлення про вчинення домашнього насильства, свідками (очевидцями) якого стали четверо дітей.

Членами комісії на кожну дитину проведені оцінки рівня безпеки та здійснено оцінку потреб сім’ї. З’ясовано, що небезпека для дітей в сімейному оточені відсутня, загрози їх життю та здоров’ю немає.

Із кривдником та постраждалою особою проведена роз’яснювальна робота, а саме проінформовано про юридичні наслідки вчинення систематичного домашнього насильства.

Всього протягом І півріччя 2023 року Службою у справах дітей спільно з суб’єктами соціальної роботи проведено 23 оцінки рівня безпеки дітей, 3 дитини перебувають на обліку Служби у справах дітей,  як такі, що постраждали від насильства, з їх батьками проводиться відповідна робота з метою недопущення порушень прав та законних інтересів дітей.