39 СЕСІЯ ЛОХВИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ВКОТРЕ НЕ ВІДБУЛАСЯ

  • 70

Ініційована вчора депутатами групи Лохвичина» позачергова 39-а сесія Лохвицької міської ради  сьогодні ними була зірвана.

22 червня ці депутати звернулися з листом до міського голови Віктора Радька про скликання позачергової сесії. У листі був вказаний перелік питань, які на їх думку, необхідно розглянути на пленарному засіданні. В цей же день було видане розпорядження міського голови про скликання позачергової 39-ї сесії. Порядок денний сесії був сформований по питаннях, про які йшлося у листі депутатів групи «Лохвичина». 

Сьогодні, 23 червня, на 14.00 годину було заплановане проведення 39-ї позачергової сесії Лохвицької міської ради 8 скликання.  Їй передувало  розширене засідання постійної комісії з питань бюджету та фінансів, призначене на 13.30 год. для узгодження питань, які виносяться на розгляд сесії. У роботі комісії взяв участь народний депутат Верховної Ради України від 151 виборчого округу Максим Березін.

Присутні в залі депутати групи «Лохвичина» Володимир Борисенко, Володимир Інденко, Тетяна Яремченко, Оксана Костюк та Руслан Кравченко у ході зібрання покинули розширене засідання комісії, мотивуючи тим, що не згодні з включенням до проєкту рішення про внесення змін до показників бюджету на 2023 рік окремих пунктів. На прохання присутніх, в тім числі народного депутата ВР Максима Березіна, своєї відмови не обґрунтували, хоча мали можливість у широкому колі висловити свою думку щодо питань, зазначених у проєкті рішення.

Відтак  у сесійній залі залишилося 12 депутатів із 26 обраних – кворум був відсутній, а отже – засідання сесії не відбулося.         

Вкотре так і залишилися невирішеними  питання виплати матеріальної допомоги на поховання, ритуальні послуги та перевезення тіл загиблих військовослужбовців, придбання меморіальних дощок в пам'ять полеглих захисників, фінансування програми «Територіальна оборона на 2021-2025 роки», співфінансування (50%) придбання департаментом освіти на науки Полтавської ОВА шкільного автобуса для Лохвицької гімназії №1, співфінансування інвестиційного проєкту «Капітальний ремонт будівлі Лохвицької гімназії №1 по термомодернізації фасаду з переобладнанням вхідних груп та влаштуванням пандусу», придбання спецзасобів,  обладнання та запчастин до автомобілів для  добровольчого формування, придбання комп’ютерної техніки  для забезпечення функціонування системи військового обліку, надання  коштів Лохвицькій міській лікарні на будівельно-ремонті роботи по встановленню джерела резервного живлення, проведення заходів із енергозбереження та придбання медикаментів,  питання спрямування коштів з державного і обласного бюджетів на санаторно-курортне оздоровлення членів сімей загиблих ветеранів війни, учасників бойових дій, членів сімей осіб, які перебувають у полоні або пропали безвісти, та на оплату праці з нарахуваннями педагогічним працівникам закладів загальної середньої освіти Лохвицької міської ради.

Через відсутність депутатів не змогли як належить  вирішити своє наболіле питання (виділення коштів на ремонт даху багатоквартирного будинку)  мешканці буд. №26 по вул. Героїв України м. Лохвиця, делегація яких прибула у сесійну залу.

Отож, ні важливі питання життєдіяльності громади – оборонні, соціальні, освітні та медичні, ні проблеми пересічних мешканців не стурбували депутатів групи «Лохвичина» настільки, щоб вони прийшли на сесію і за них проголосували. У сесійній залі, де були присутні мешканці громади, не раз звучало обурливе запитання «Навіщо нам такі депутати?».