ІЗ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ЛОХВИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

  • 160

26 червня 2023 року відбулося засідання виконавчого комітету Лохвицької міської ради, яке провів міський голова Віктор Радько.

Під час засідання  позитивно вирішено низку питань забезпечення життєдіяльності громади та задоволено звернення заявників.

Так рішенням виконкому одноразову матеріальну допомогу  у розмірі 10 тис. грн. на вирішення соціально-побутових питань надано 6 громадянам у зв’язку з мобілізацією в зону бойових дій рідних,  8 громадянам  у зв’язку з мобілізацією до ЗСУ та  укладенням контракту з ЗСУ надано допомогу у розмірі 20 тис. грн. на придбання необхідного спорядження та матеріальних цінностей.

Щомісячну матеріальну допомогу,  відповідно до рішення виконкому,  отримають громадяни, які уклали контракт добровольця Лохвицької територіальної добровольчої сотні та беруть активну участь у виконанні бойових завдань.

2-родинам військовослужбовців, які загинули, захищаючи Україну від збройної агресії російської федерації, надано одноразову грошову допомогу у розмірі 50 тис. грн. для вирішення соціально-побутових питань. 

Одноразову матеріальну допомогу на лікування, згідно з рішенням виконкому, отримали 40 мешканців громади.

Адміністрації Токарівського психоневрологічного інтернату надано дозволи на придбання товарів за особисті кошти недієздатних та побутової техніки для використання підопічними. 

У ході засідання затверджено персональний склад адміністративної комісії при виконавчому комітеті Лохвицької міської ради у новій редакції, визначено уповноважених посадових осіб на складання протоколів про адміністративні правопорушення, затверджено типові форми первинної облікової документації з ведення погосподарського обліку для населених пунктів Лохвицької територіальної громади та Положення про порядок ведення договірної роботи виконавчим комітетом Лохвицької міської ради, прийняте рішення про створення Комітету із питань забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста при виконавчому  комітеті Лохвицької міської ради.

Відповідно до рішень виконкому оголошено аукціон щодо оренди нерухомого майна комунальної власності Лохвицької територіальної громади, а саме: частини нежитлової будівлі, розташованого за адресою: вул. Перемоги, 16, м. Лохвиця, загальною площею 15,8  м кв. та внесено доповнення до Переліків об’єктів комунальної власності Лохвицької територіальної громади, що підлягають передачі в оренду.

2 заявникам, відповідно до актів обстежень,  надано дозволи на видалення зелених насаджень без сплати відновної вартості (4 дерева) на території загального користування.

У рамках засідання ухвалено рішення, що стосувалися захисту прав та інтересів дітей: на соціальний квартирний облік взято дитину, позбавлену батьківського піклування, затверджено висновок про недоцільність позбавлення матері батьківських прав стосовно неповнолітньої дитини, затверджено висновок про визначення місця проживання малолітніх дітей з батьком.

Із метою впорядкування адресного господарства 3 заявникам уточнено адреси нерухомого майна у м. Лохвиця, с. Яхники та с. Свиридівка. Рішенням членів виконкому продовжено дозвіл на розташування тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності за адресою м. Лохвиця, вул. Шевченка, 13 А,  погоджено містобудівні умови і обмеження для проектування об’єкта будівництва за адресою: м. Лохвиця, вул. Героїв України, 12. 

Фізичній особі-підприємцю надано дозвіл на розміщення з 26.06.2023 по 01.10.2023 тимчасових торговельних точок для сезонної торгівлі овочами та фруктами власного виробництва на об’єктах благоустрою:

- на автомобільній стоянці в м.Лохвиця по вул. Героїв України біля магазину «Корал»;

- на зеленій зоні, за межами полоси відводу на автошляху Р-60 Кролівець-Конотоп-Ромни-Пирятин, поблизу кафе «Три Криниці»;

- на зеленій зоні, за межами полоси відводу на 181 км автошляху Р-60 Кролівець-Конотоп-Ромни-Пирятин.

Двом об’єктам торгівлі рішенням виконкому встановлено режими роботи: магазину «Маркетопт» –  з 07:00 години до 23:00 години, без перерви та без вихідних та магазину-кафе «БАРЧИК» (в цьому ж приміщенні) – з 09:00 години до 22:00 години, без перерви та без вихідних.