28 червня – День Конституції України

  • 81

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ЛОХВИЦЬКОЇ ГРОМАДИ!

Вітаю вас із визначним національним святом – Днем Конституції України!  Вона має унікальне історичне коріння, адже у той час, коли в Європі основним державним устроєм була абсолютна монархія, українці вже мали свій Основний Закон – Конституцію Пилипа Орлика.

27 років тому Конституція увійшла в наше життя як головний гарант державності і демократії, незалежності і соборності України. Для нас, українців, Конституція – це про права і свободи, це про гідність, цінності, кістяк нації, стійкість та нескореність.

Та демократичний розвиток ніколи не був легким. А нашій країні зараз особливо  важко – ствердивши соборність та незалежність  майже три  десятки років тому, сьогодні  українці змушені доводити своє право бути самостійними, відстоювати права і свободи у кривавій війні з російським агресором.

Із нагоди урочистого для нашої держави свята бажаю добра і миру, міцного здоров’я й родинного затишку, стійкості та витримки усім українцям і особливо нашим бійцям, які зі зброєю в руках захищають нас, воюють за майбутнє України!

Маємо набратися терпіння і віри та зробити все від нас залежне, щоб  прийдешні покоління українців пишалися тим, що живуть на рідній землі!  З Днем Конституції, дорогі земляки!

          З повагою – Лохвицький міський голова Віктор РАДЬКО

Фото без опису