КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ – НАШ МОРАЛЬНИЙ ОРІЄНТИР

  • 118

Саме таку назву мав урочистий мітинг, який сьогодні, 28 червня, з нагоди загальнодержавного свята – Дня Конституції України –  відбувся у м. Лохвиця біля пам’ятного знака «Борцям за волю України».

Зараз, в умовах повномасштабного  російського вторгнення і численних злочинів окупантів, усі ми по-новому оцінюємо значення цінностей, закладених у Конституції України.  

Основний Закон є ядром консолідації українського народу. Конституцією України закріплено основи суспільного ладу, державний устрій, принципи організації і діяльності державних органів. Вона регулює відносини між державою та суспільством, гарантує права і свободи людини.

Українська Конституція реальна, а не декларативна,  як у російського режиму,  котрий прагне присвоїти українську історію, поцупити наші надбання, наших людей, дітей, майбутнє.

Наш народ успішно протистоїть російському агресору, що зневажає юридичні норми та міжнародне право. За підтримки закордонних партнерів наближає перемогу, за якою неодмінно відбудеться притягнення до відповідальності держави-терориста.

Пам'ять борців, які здобували незалежність та полягли  за неї у різні буремні часи історії України, пам’ять  наших сучасників – воїнів-захисників, чиє життя обірвалося на злеті, учасники мітингу вшанували скорботною хвилиною мовчання. На знак пошани до подвигу  борців  за свободу і конституційне майбутнє України до пам’ятного знака присутні поклали живі квіти.