МИ УКРАЇНЦІ! І ЦЬОГО НІКОМУ НЕ ЗМІНИТИ!

  • 109

Таку назву мала концертна програма, яка з нагоди Дня Конституції відбулася на імпровізованій сцені. Нею став ґанок Лохвицького міського центру дитячої та юнацької творчості.

Лохвичани та гості міста різного віку із великим задоволенням зібралися в осерді Лохвиці – у сквері Героїв України – та  дізналися

багато цікавих фактів з історії української Конституції, яка бере свій початок від часів гетьмана війська Запоріжського Пилипа Орлика.

Нинішня Конституція – ядро, навколо якого об’єдналася українська нація. Нація, для якої визначальними є власна воля і незалежність країни. Нація незламних, яка знову у кривавій війні з російським сусідом боронить своє право жити вільно на власній землі.

Намисто патріотичних пісень і запальних таночків глядачам подарували жіночий вокальний ансамбль «Лілея», дует «Вишиванка», квартет «Сузір’я», зразкові танцювальні колективи «Радість» та «Вернісаж», гості свята – студія народного ансамблю танцю «Веселка» із міста Заводське, солісти Анастасія Москаленко, Альона Дейкало, Аліна Малиш, Анастасія Ткаченко, Валерія Єрмолаєва, Юлія Дерев’янко, Наталія Захарова, Асія Стадник, танцювальний дует у складі Михайла Кабара та Костянтина Дяченка, а також Ірина Чавдар, Ольга Йовжій, Ярослав Кабар, Тамара Федоренко і Євген Гресь у ролі автора першої української Конституції Пилипа Орлика.

А доки відбувалося дійство, на локації, організованій волонтерами, бажаючі лохвичани долучилися до плетіння  маскувальних сіток для наших захисників, а у сквері багато людей стали свідками несподіваної і радісної зустрічі воїна з фронту зі своєю родиною. Тож дякуємо нашим захисникам за те, що можемо жити і святкувати!