Із засідання Координаційної ради у справах дітей

  • 75

7 липня 2023 року під головуванням керуючого справами виконавчого комітету Лохвицької міської ради, заступника голови Координаційної ради Леоніда ВЕРЕСКУНА відбулося засідання Координаційної ради у справах дітей виконавчого комітету Лохвицької міської ради. На порядок денний було винесено 3 питання.

В.о. начальника Служби у справах дітей Ольга ПОПОВА проінформувала присутніх про стан забезпечення у Лохвицькій територіальній громаді права дітей, які залишилися без батьківського піклування, на сімейне виховання. Станом на сьогодні на обліку Служби у справах дітей перебуває 28 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (з них 12 – це діти-сироти, 16 – діти, позбавлені батьківського піклування). З них 27 дітей влаштовані в сімейні форми виховання (опіка/піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу). 1 дитина перебуває в закладі охорони здоров’я, Службою у справах дітей здійснюється робота з метою влаштування дитини в сімейні форми виховання, а саме усиновлення. Доповідач наголосила на тому, що жодна дитина наразі не перебуває в закладах інституційного догляду. Крім того, Ольга ПОПОВА зауважила, що відповідно до законодавства на Служби у справах дітей міських рад покладені повноваження з усиновлення. Так на сьогодні 8 дітей перебувають на місцевому обліку з усиновлення, на обліку кандидатів в усиновлювачі перебуває подружжя. Всього в Лохвицькій територіальній громаді проживає 12 усиновлених дітей, нагляд за якими здійснюється Службою. Протягом 2023 року за рішеннями суду було проведено 2 усиновлення дітей вітчимами.

Завідувач відділення соціальної роботи Центру надання соціальних послуг Лохвицької міської ради Світлана СТАВИЦЬКА проінформувала присутніх про роботу мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі» за 1 півріччя 2023 року. Станом на 01 липня 2023 року мобільною бригадою було здійснено 14 виїздів (серед постраждалих – 10 жінок, 1чоловік, 1 дитина). Членами мобільної бригади було надано 8 послуг екстреного втручання.

Поліцейський офіцер Лохвицької територіальної громади Володимир ГРИЩЕНКО доповів про проведені профілактичні заходи з учнями загальноосвітніх навчальних закладів з метою роз’яснення адміністративної та кримінальної відповідальності неповнолітніх, вживання ними алкогольних напоїв, тютюнових виробів, електронних сигарет, правил безпеки під час повітряних тривог, поводження з незнайомими та підозрілими предметами.

У ході засідання всі питання були активно обговорені присутніми, керуючим справами виконавчого комітету Леонідом ВЕРЕСКУНОМ були надані доручення відділам та структурним підрозділам, а саме продовжити та активізувати роботу в Лохвицькій територіальній громаді у сфері соціально-правового захисту дітей, профілактики вчинення ними правопорушень.