ДНЮ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ

  • 205

Із нагоди визначного свята – Дня державності України – у м. Лохвиця біля  пам’ятного знака «Борцям за волю України» відбувся урочистий мітинг, учасники якого засвідчили повагу поколінням українців, які  в різні часи відстоювали незалежність України.

День Української Державності – молоде свято. Воно було встановлено Указом Президента у 2021 році. Ще до повномасштабного вторгнення рашистів на українську землю. І очікувано викликало їх обурення. Вони одразу побачили, що Україна цим робить замах на «святе», тобто на спадщину Київської Русі. На спадщину, яку вони вважали своїм надбанням.

Українська державність означає тисячолітню історію багатомільйонного народу, десятків поколінь зі своєю рідною мовою, звичаями, традиціями, культурою, своїм військом, церквою і зі своїми героями.

Точкою відліку нашої державності вважається рік заснування Києва, столиці Київської Русі й сучасної України. Тому нове свято відзначається у день розквіту української державності – у День хрещення Київської Русі.

Встановлення Дня Української державності лише відновлює історичну справедливість щодо спадщини Київської Русі, тому що ми як були на своїй землі 1000 років, то так і залишаємося на ній. І разом з цим нагадує світові, що Україна є давньою європейською державою, а не якимось уламком колишнього СРСР.

Лише ті, хто абсолютно не знає правди історії, могли ухвалити рішення атакувати Україну. Московія поклала Володимирове хрещення наших пращурів у основу своєї неофашистської ідеології «руского міра». Росія ненавидить українців як націю, бо не може змиритися з українською державністю, незалежністю і нескореністю.

Але українці ніколи не віддадуть своєї свободи. Адже сьогодні ми нарешті маємо національну єдність – обов’язкову умову збереження державності.

Хвилиною мовчання учасники мітингу вшанували світлу пам'ять героїв, які віддали свої життя за Україну,  та  поклали квіти до  пам’ятного знака. Тримаємо стрій. Разом до Перемоги!