ДЕНЬ СЕЛА У ЖАБКАХ І ГАМАЛІЇВЦІ

  • 151

Свято рідного села завжди було особливим днем для його жителів. Але війна, яка торкнулася всіх українців, внесла корективи і у відзначення свят. Змінилися формати, але незмінним у серцях людей залишилася любов до своєї малої батьківщини, до місця, де вони живуть і працюють.

У неділю, 13 серпня, село Жабки відзначило День села організацією розважального заходу для дітей. Хлопчики та дівчатка у бібліотеці-філії та СБК стали учасниками інсценівки «Зайчикова хатка», переглянули мультиплікаційний фільм «Збірка українських народних казок», малювали на асфальті, грали у рухливі ігри,  бавилися з ростовими ляльками та сфотографувалися з ними на згадку.  Гарним настроєм і щасливими митями дитинства цей день запам’ятався жабківській дітворі.

А 12 серпня у  відеоформаті  пройшов  День села Гамаліївка. У сільському клубі відбувся вечір-спогад під назвою «День села в об'єктиві камери під мирним небом без війни», де глядачі мали можливість пригадати цікаві миттєвості святкувань 2010 – 2013 рр. Щирі посмішки  водночас зі сльозами на очах були найвищою подякою за проведений відео-сеанс.

Лохвицька територіальна громада на чолі з міським головою Віктором Радьком від щирого серця вітає мешканців сіл Жабки (Жабківсько-Бербеницького старостату)  і Гамаліївка (Токарівського старостату) з Днем села! Зичимо всім міцного здоров’я, щастя,  добра, достатку, мирного неба над головою, довгожданої Перемоги та Божої благодаті.