Супервізія для соціальних робітників Центру надання соціальних послуг Лохвицької міської ради

  • 227

16 серпня 2023 року в Центрі надання соціальних послуг Лохвицької міської ради психологом відділення надання соціальних послуг в умовах денного перебування Оленою ГОРОШКО було проведено заняття із супервізії з соціальними робітниками Центру.

Під час заняття проведена бесіда про професійне вигорання і як з цим боротися. Психолог ознайомила присутніх з визначенням синдрому професійного вигорання, з чинниками, які сприяють вигоранню, фазами вигорання.        

       Найбільш вразливими до професійного вигорання є професії і посади типу «людина – людина», які в силу характеру діяльності постійно контактують з іншими людьми. До них відносять і соціальних робітників. Робота з людьми похилого віку та інвалідами потребує великого терпіння і любові до своєї справи, бо кожен день соціальні робітники перебувають в міні-стресовій ситуації, що переростає в професійне вигорання. Прояви цього стану не обмежуються тільки професійною сферою, а проявляються в різних сферах буття людини. Щоб боротися і запобігати професійному вигоранню, важливо розуміти патогенез і вміти виявити ознаки і за потребою звернутися до спеціаліста.

Під час бесіди були проведені тестування на виявлення рівня синдрому професійно – емоційного вигорання. В колективі була сприятлива атмосфера, жвава дискусія та зворотній зв’язок. Фото без опису