ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ЗАХИСТУ ПРАВ ДИТИНИ

  • 215

Сьогодні, 17 серпня, під головуванням  міського голови Віктора РАДЬКА, голови органу опіки та піклування, відбулося засідання Комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Лохвицької міської ради, на порядок денний якої було винесено 4 питання.

Так в провадженні Лохвицького районного суду Полтавської області перебуває цивільна справа про позбавлення батьківських прав батька відносно малолітньої дитини. Третьою особою у справі залучено Службу у справах дітей виконавчого комітету Лохвицької міської ради та ухвалою суду зобов’язано орган опіки та піклування, а саме виконавчий комітет Лохвицької міської ради, надати висновок щодо доцільності/недоцільності позбавлення батька батьківських прав. Детально розглянувши матеріали даної справи, заслухавши позивача, та, врахувавши думку кожного присутнього, дійшли висновку, що позбавлення батьківських прав батька відносно дитини є недоцільним та таким, що суперечить інтересам малолітньої дитини.

Друге питання стосувалося визначення способів участі у вихованні та спілкуванні батька з малолітньою дитиною, а саме усунення перешкод у вихованні дитини, які чинить мати. На засіданні Комісії було запропоновано графік спілкування дитини з батьком, який буде поданий для затвердження на чергове засідання виконавчого комітету Лохвицької міської ради.

Третє питання порядку денного – це визначення місця проживання малолітньої дитини з матір’ю, а саме в досудовому порядку. Комісією рекомендовано виконавчому комітету Лохвицької міської ради задовольнити заяву матері дитини, а саме визначити місце проживання дитини з нею.

І останнім розглянутим питанням було призначення опікуна над житлом дитини-сироти (який несе відповідальність за його збереження до досягнення дитиною повноліття), а саме над ¼ часткою квартири, яка належить неповнолітній на підставі Свідоцтва про право на спадщину за законом.