У ЛОХВИЦЬКІЙ ГРОМАДІ ВІДБУЛАСЯ УРОЧИСТА ЦЕРЕМОНІЯ ПІДНЯТТЯ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА

  • 223

          Із нагоди величного свята – Дня Державного Прапора України сьогодні, 23 серпня, біля адмінбудівлі  Лохвицької міської ради відбулася урочиста церемонія підняття синьо-жовтого стяга.

          Вже другий рік поспіль українці відзначають одне з найголовніших загальнонаціональних свят нашої держави в умовах повномасштабної збройної агресії росії. Щодня в Україні від обстрілів гинуть мирні жителі, на фронті гинуть військові, які вже назавжди закарбували свої імена як Герої України.

          Із початком війни українські воїни підняли Державний Прапор України на гідну поваги висоту. Гордо розвивається синьо-жовте знамено на бойових машинах ЗСУ, промовляючи всьому світу: «Є у світі Україна!».

          На урочистому заході під звучання Державного Гімну почесну місію підняття Державного Прапора України виконали сержант Боденко Сергій та солдат Клименко В’ячеслав.

          – Ми відстоїмо Україну та доведемо собі і світові, що українці мають непохитну жагу до свободи. Ми єдині в прагненні бачити нашу країну вільною – в цьому наше майбутнє! – сказав, виступивши перед присутніми, Лохвицький міський голова Віктор Радько.

          Скорботною хвилиною мовчання вшанували лохвичани світлу пам'ять, стійкість та героїчний подвиг воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України, та мирних громадян, які загинули від рук російського ворога.                  На завершення церемонії підняття Державного Прапора учасники урочистого зібрання на чолі з міським головою поклали квіти до пам’ятного знака загиблим Героям АТО, вшанувавши всіх воїнів, які віддали своє життя за спільну для  нашого народу мету – перемогу і мир у вільній, незалежній  Україні.