ДНЮ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ

  • 259

Сьогодні, 24 серпня, з нагоди  32-ї річниці Дня Незалежності  у м. Лохвиця біля  пам’ятного знака  «Борцям за волю України»  відбувся мітинг та церемонія покладання квітів.  

Для українців свобода і гідність завжди були основоположними цінностями. Вони спонукали до боротьби за свободу. У 20-му столітті наш народ декілька разів здобував державність. Тому правильно вважати, що 24 серпня 1991 року Україні вдалося відновити свою незалежність.

Мільйони українців споконвічно мріяли про власну суверенну державу, творили і зберігали те, що зараз є надбанням української культури. Все те, що хочуть відібрати у нас рашисти.

Наша незалежність оплачена великою кількістю життів тих, хто боровся за ідею вільної України зі зброєю в руках і без неї, незліченною кількістю років втраченої свободи тих, хто сидів за неї у таборах і в’язницях. І сьогодні вона оплачується найвищою ціною – життями наших захисників і захисниць, які зупинили навалу і щодня наближають перемогу над російським ворогом.

На мітингу хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять українців, які поклали своє життя за Україну.  

Незалежність для українців – це передусім нові можливості та торжество прав людини. Це змога дихати на повні груди повітрям свободи  після століть неволі, коли ми жили за чужими правилами у несправедливості та репресіях, брали участь у чужих війнах. Тепер майбутнє країни – в руках кожного з нас.

Із вірою у нашу перемогу, з надією на краще життя українців у родині європейських держав, у пам'ять про всіх, хто боровся за вільну і незалежну Україну учасники мітингу на чолі з Лохвицьким міським головою Віктором Радьком поклали квіти до пам’ятного знака «Борцям за волю України».