ІЗ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ЛОХВИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

  • 233

          На порядок денний засідання виконавчого комітету, яке відбулося під головуванням першого заступника міського голови Сергія Шрамка, було винесено 28 питань життєдіяльності громади.

           Ряд з них стосувався соціальної підтримки мешканців. У ході голосування виконком прийняв рішення про надання одноразової матеріальної допомоги у розмірі 50 тис. грн. для вирішення соціально-побутових питань 4-м сім’ям громадян, які загинули, захищаючи Україну від збройної агресії російської федерації. Відповідно до Комплексної програми соціального захисту населення на 2023-2025 роки з місцевого бюджету одноразову грошову допомогу у розмірі 10 тис. грн. на вирішення соціально-побутових питань у зв’язку з мобілізацією у зону бойових дій надано 5-м громадянам, жителям громади. Одноразову матеріальну допомогу у розмірі 20 тис. грн. надано 8-ми громадянам на придбання необхідного спорядження та матеріальних цінностей в зв’язку з їх мобілізацією до ЗСУ та громадянам, які уклали  контракт з ЗСУ. 42 жителям громади надано  одноразову матеріальну допомогу на лікування та вирішення соціально-побутових питань. На клопотання Токарівського психоневрологічного  інтернату надано дозвіл на використання власних речей померлого підопічного для потреб інших підопічних, опікуном над якими є адміністрація інтернату. 

     Розглянувши клопотання старост Білогорільського та Гирявоісковецького старостинського округу Лохвицької міської ради, відділу освіти виконавчого комітету Лохвицької міської ради, з метою вшанування військовослужбовців, які загинули, захищаючи територіальну цілісність та суверенітет нашої держави, виконавчий комітет вирішив встановити меморіальні дошки:  військовослужбовцю Малишку Роману Вікторовичу, який загинув 23.01.2023, на фасаді приміщення Гирявоісковецької  ЗОШ І-ІІІ ступенів, військовослужбовцю Буякіну Олегу Віталійовичу, який загинув 03.06.2023, на фасаді приміщення Білогорілської  ЗОШ І-ІІ ступенів,   військовослужбовцю  Терну Юрію Олександровичу, який загинув 05.08.2023, на фасаді приміщення Лохвицької гімназії №1, військовослужбовцю Ольшанському Ростиславу Олеговичу, який загинув 11.05.2023, на фасаді приміщення Лохвицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

 Розглянувши заяву підприємиці, члени виконавчого комітету встановили режим роботи магазину в с. Гиряві Ісківці з понеділка по неділю з 7.30 до 22.30 год. без перерви і  вихідних та зобов’язали  її утримувати об’єкт торгівлі у відповідності до санітарних норм та в належному естетичному стані, дотримуватись правил техніки безпеки, підтримувати чистоту та порядок території, прилеглої до відповідної торговельної точки.

          Зі списків громадян, що перебувають на квартирному обліку при  виконкомі міської ради, виключено мешканку м. Лохвиця у зв’язку з поліпшенням житлових умов. Розглянувши заяву громадянина, виконком прийняв рішення про його поселення у гуртожиток на вул. Затишна м. Лохвиця, що знаходяться у комунальній власності територіальної громади Лохвицької міської ради. 

У зв’язку із відсутністю учнівського контингенту у Свиридівській філії Лохвицької ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Лохвицької міської ради виконавчий комітет вирішив погодити тимчасове призупинення освітнього процесу в Свиридівській філії Лохвицької ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Лохвицької міської ради.

Відповідно до  «Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах», 7 заявникам надано дозвіл на видалення 18 дерев на території громади та рекомендовано протягом року після їх вибракування висадити нові зелені насадження.

       Розглянувши питання про внесення змін до розпису бюджету Лохвицької міської територіальної громади на 2023 рік, виконком міської ради вирішив прийняти до бюджету громади субвенцію з державного бюджету у рамках Програми з відновлення України у розмірі  86 159 330,00 грн. та  спрямувати її за цільовим призначенням –  на об’єкт «Капітальний ремонт будівлі  КНП «Лохвицька міська лікарня», яким передбачається термомодернізація фасаду з переобладнанням вхідних груп, влаштування пандусу та вимощення, заміна покрівлі з утепленням, заміна внутрішніх інженерних мереж та оздоблення.

        Виконкомом  прийняті рішення про оголошення аукціону щодо оренди нерухомого майна комунальної власності Лохвицької територіальної громади, а саме частини нежитлової будівлі, розташованої за адресою: вул. Гоголя, 31, м. Лохвиця, Полтавської області загальною площею 27,9  м кв. та про внесення  майна  до Переліку об’єктів комунальної власності Лохвицької територіальної громади, що підлягають передачі в оренду.

          Ряд питань, розглянутих на засіданні виконкому, стосувався захисту інтересів та прав дітей. Так було внесено зміни до персонального складу комісії з питань захисту прав дитини, до складу Координаційної ради у справах дітей виконавчого комітету Лохвицької міської ради, визначене місце проживання малолітньої дитини з матір’ю,  затверджено висновок про недоцільність позбавлення батька батьківських прав відносно малолітньої дитини, встановлено порядок участі батька у житті дитини, призначено опікуна над житлом дитини-сироти.

          Із метою впорядкування адресного господарства населених пунктів громади рішенням виконкому уточнено адреси чотирьох об’єктів нерухомого майна, які розташовуються у м. Лохвиця та с. Лука.

У зв’язку з неодноразовими зверненнями жителів м. Лохвиця, Ригівського старостинського округу про те, що вібрація від великовагового транспорту негативно впливає на житлові будинки громадян, враховуючи що встановлені обмеження щодо руху великовагового та великогабаритного транспорту не виконуються учасниками дорожнього руху як на території Ригівського старостинського округу, так і в м. Лохвиця, виконавчий комітет прийняв рішення встановити П-подібні металеві конструкції висотою 3,5 м з заборонними дорожніми знаками 3.18 «Рух транспортних засобів, висота яких перевищує 3,5 м заборонено» по вул. Миру на в’їзді до села Риги зі сторони м. Лохвиця та по вул. Молодіжна на в’їзді до села Венслави зі сторони с. Ісківці.

У зв’язку з тим, у м. Лохвиця по вул. Перемоги  по мосту з вантажопідйомністю до 10 т, нехтуючи безпекою, активно рухається великогабаритний транспорт вагою понад 40 т, виконкомом прийняте рішення про встановлення П-подібної металевої конструкції висотою 3,5 м  та заборонних дорожніх знаків з обох боків мосту.