ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ЛОХВИЦЬКОЇ ГРОМАДИ!

  • 140

29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Саме в цей день у 2014 році в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових.

На жаль, тоді українське військо понесло великі та непоправні втрати. Регулярні військові частини  росії, що вторглися  в Україну, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці. За офіційними даними, в той час загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти…

Тож саме в цей день ми схиляємо голови перед мужністю і патріотичним подвигом усіх, хто віддав своє життя на право України залишатися на карті світу.

Щодня у жорстокій боротьбі Україна втрачає своїх синів. Ми схиляємося перед рідними, які втратили своїх близьких.
Пам’ять про загиблих – вічна! Вона у наших серцях.
Висловлюю велику вдячність всім захисникам і захисницям, які сьогодні  боронять територіальну цілісність та незалежність нашої держави. Бажаю всім перемоги, мирного неба, мудрості і наснаги творити добро на благо рідної України.

Вічна пам’ять всім, хто поліг у бою, хто пішов у безсмертя, боронячи нашу Україну! Честь і хвала оборонцям рідної землі! Слава Україні! Героям слава!

                   Віктор РАДЬКО,

Лохвицький міський голова

Фото без опису