Відзначення Тижня громадянського суспільства

  • 154

В Україні вперше проходить Тиждень громадянського суспільства. Його проводять у межах реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні. Тиждень триває з 11 до 17 вересня. До його відзначення долучилася і Лохвицька територіальна громада. Так 14 вересня за ініціативи поліцейських офіцерів громади Володимира ГРИЩЕНКА та Тараса КУДЕРІ на базі поліцейської станції було проведено засідання круглого столу.

 На порядок денний було винесено 4 питання. Поліцейський офіцер громади Тарас КУДЕРЯ ознайомив присутніх з організаційно-правовими засадами діяльності поліцейського офіцера громади, з їх додатковими повноваженнями, зокрема щодо контролю за дотриманням правил дорожнього руху, профілактики правопорушень у дитячому середовищі, надання допомоги громадянам у сфері дозвільної системи тощо. Ольга ПОПОВА ознайомила учасників круглого столу з поняттям «Communiti policing» (взаємодія поліції та громади) та обговорила взаємодію Служби у справах дітей з у повноваженими підрозділами Національної поліції щодо соціального захисту дітей, виявлення причин, що зумовлюють дитячу бездоглядність і безпритульність, запобігання вчиненню дітьми правопорушень. Помічник юриста Лохвицького бюро правової допомоги Світлана ДАНИЛЕНКО доповіла про попередження кібершахрайства серед осіб похилого віку, адже саме ця категорія осіб є найбільш вразливою. Начальник сектору Миргородського РС № 2 філії ДУ «Центру пробації» в Полтавській області Сергій ЛЕВЧЕНКО ознайомив із найважливішими інструментами та методами впливу на правопорушників задля убезпечення суспільства.

Участь в засіданні круглого столу взяли і провідний спеціаліст служби у справах дітей Вікторія ЛИТВИНЕНКО, фахівці Центру надання соціальних послуг Лохвицької міської ради Юлія ДРОЗДЕНКО та Світлана СТАВИЦЬКА, начальник сектору превенції ВП № 2 Миргродського РВП Роман КОРОТЯ.

Наприкінці учасники круглого столу порушили питання щодо необхідності та доцільності створення в громаді осередку з цілодобовим перебуванням для осіб, які постраждали від домашнього насильства.