РІДНЕНЬКІ, ДОРОГІ ЗАХИСНИКИ! ХРАНИ ВАС БОГ ЩОНОЧІ І ЩОДНИНИ!

  • 275

Саме ці слова стали лейтмотивом урочистого мітингу з нагоди загальнонаціонального свята – Дня захисників і захисниць України, що сьогодні, на світле свято Покрови Пресвятої Богородиці – покровительки всіх оборонці рідної землі, відбувся біля пам’ятного знаку загиблим героям АТО у місті Лохвиця. 

Щороку у жовтні українці вшановують захисників України, які вже десятий рік дають відсіч російській агресії. У воєнний час це безсумнівно найважливіше свято в році, адже тільки завдяки військовим, медикам і волонтерам Україна зберегла свою незалежність.

Своїм героїзмом, відвагою та самовідданістю нинішні захисники і захисниці завоювали найвищий рівень довіри в українців.

Зі словами привітань до учасників зібрання, до всіх, хто носить високе звання захисника України, звернулися заступник Лохвицького міського голови Сергій Шрамко та начальник другого відділу Миргородського ТЦК та СП Андрій Радаєв. Скорботною хвилиною мовчання лохвичани вшанували світлу пам'ять військовослужбовців, наших воїнів-земляків, які віддали своє життя за те, щоб вільною і незалежною була наша Україна.

Отець Всеволод Бігун Православної церкви України відправив  панахиду за загиблими захисниками української  землі та разом з присутніми помолився за те, щоб Пресвята Богородиця тримала всій захисний покров над нашими воїнами, над усією Україною.

У пам’ять про всіх захисників і захисниць України, які протягом історії  боронили рідну землю, учасники урочистостей поклали квіти до пам’ятного знаку героям АТО.