ІЗ ЗАСІДАННЯ ВИКОНКОМУ ЛОХВИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

  • 308

Сьогодні, 19 жовтня 2023 року, під головуванням міського голови Віктора Радька відбулося засідання виконавчого комітету, на якому було вирішено ряд питань, актуальних для громади та її окремих мешканців.

Одноголосно члени виконавчого комітету підтримали питання соціального характеру, а саме про надання матеріальної підтримки жителям.  Так одноразову матеріальну допомогу по 50 тис. грн. надали двом дітям з родини громадянина, який загинув, захищаючи Україну від збройної агресії російської федерації. Одноразову матеріальну допомогу у розмірі 20 тис. грн. на придбання необхідного спорядження та матеріальних цінностей отримають 8 громадян, мобілізованих до лав ЗСУ. Одноразову грошову допомогу у розмірі 10 тис. грн. на вирішення соціально-побутових питань  у зв’язку з мобілізацією в зону бойових дій надано рідним 7 військовослужбовців. 26  жителям громади надано одноразову матеріальну допомогу на лікування та вирішення соціально-побутових питань. Щомісячну матеріальну допомогу надано громадянам, які уклали контракт добровольця Лохвицької територіальної добровольчої сотні та беруть активну участь у виконанні бойових завдань.

Наступним рішенням виконавчого комітету внесено зміни до розпису бюджету Лохвицької міської територіальної громади на 2023 рік, а саме відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України       03.10.2023 №880-р  у цьому році зменшено суму коштів, яка мала надійти з державного бюджету на реалізацію проєктів у  рамках Програми з відновлення України по об’єкту Лохвицької територіальної громади «Капітальний ремонт будівлі комунального некомерційного підприємства Лохвицька міська лікарня (термомодернізація фасаду з переобладнанням вхідних груп, влаштуванням пандусу та вимощення; заміна покрівлі з утепленням; заміна внутрішніх інженерних мереж та оздоблення)». 

Зміни та доповнення були внесені до штатних розписів окремих закладів освіти Лохвицької міської ради  – в новій редакції викладені штатні розписи Лохвицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 та ЗДО № 1 «Теремок» м. Лохвиця.

Схвалили члени виконкому і блок питань, які стосувалися захисту прав і інтересів дітей: дитину, позбавлену батьківського піклування влаштовано до прийомної сім’ї, надано дозвіл батькам на укладення договорів-дарування нерухомого майна на ім’я їх малолітньої дитини, надано статус дитині, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, затверджено висновок про визначення місця проживання 2-х малолітніх дітей – однієї з батьком, іншої – з матір’ю.

Одне з питань в результаті голосування було відхилене членами виконком –  спираючись на діючі санітарні норми, заявнику було відмовлено у наданні дозволу на перепоховання покійної.

Рішенням виконкому надано дозвіл на розміщення об’єкта зовнішньої реклами – рекламного щита розміром 3х2м на узбіччі 173 кілометра автодороги Р-60 Кролевець-Пирятин.

Ряду заявників надано дозволи на спиляння 19 дерев без сплати відновної вартості та зобов’язано їх протягом року висадити нові зелені насадження.  

Ряд прийнятих виконкомом питань стосувався житлової сфери: змінено договір найму жилого приміщення та визнано наймачем квартири дружину померлого, з метою впорядкування адресного господарства уточнено адреси 2-х об’єктів нерухомого майна.