СЬОГОДНІ – ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ І МОВИ

  • 187

Український народ має давню історію, він створив оригінальну й неповторну культуру, відому всьому світові. Однак найголовнішою його ознакою, що дає йому право називатися нацією, є мова – найбільша духовна цінність, його суть і основа буття.

Слово лежить в основі спілкування, формування рідної мови, писемності, у становленні кожного народу. Це означає, що без української мови неможливе існування української нації. Саме мова і писемність дозволили українцям передавати знання і берегти свою національну самобутність.

Тому сьогодні московська нечисть хоче знищити нашу душу – українську мову та писемність. На окупованих територіях на вогнищах палять українські книжки та підручники, насильно вивозять наших дітей з України, щоб вони більше ніколи не чули  рідну мову.

Війна з нашим тисячолітнім московським ворогом – це не лише війна за незалежність, це війна за нашу українську мову, за саме існування української нації.

Грамотно володіти державною мовою – це обов’язок справжніх українців, які вболівають за державу, за її цілісність і духовну міць.

Тож говорімо, читаймо, думаймо і творімо українською! Хай рідне слово буде для всіх нас дороговказом!

                       Лохвицький міський голова Віктора РАДЬКО

Фото без опису