В УКРИТТІ ЛОХВИЦЬКОЇ ГІМНАЗІЇ №1 ПРОЙШЛИ «НЕЛЕКЦІЇ 2.0» З ОЛЕКСАНДРОМ ПЕДАНОМ

  • 145

Сьогодні, 30 жовтня, більше 250 підлітків і вчителів Лохвицької громади зібралися в укритті гімназії №1 на офлайн заняття «НеЛекції 2.0», яке для них провів громадський діяч і телеведучий Олександр Педан.

Зараз тема безпеки є ключовою в нашій країні. Усі повинні знати та дотримуватися певних правил, які можуть зберегти їм життя та здоров’я – переконаний Олександр Педан. 

«НеЛекції» – інтерактивна неформальна розмова з молоддю на складні теми, пов’язані з небезпеками воєнного часу. Отож про мінну небезпеку та про ментальне і фізичне здоров’я з молоддю 10–15 років розмова велася у форматі квізу, щоб діти максимально були залучені в процес.

Під час заходу «нелектор» Олександр Педан  розповідав юнацькій аудиторії, як діяти, коли  помітили поряд невідомий предмет, схожий на міну, або як вберегтися під час артилерійського обстрілу, які симптоми можуть бути ознаками депресії та куди звертатися за допомогою. Також пояснював, чому не варто соромитися своїх страхів і хвилювань та як за допомогою спорту боротися зі стресом та мотивувати себе до навчання.

Метою проведеного заходу є підтримка мінної освіти для підлітків та молоді, надання практичних знань, що при небезпеці можуть врятувати життя.

Проєкт реалізує ГО «UMIND» у межах програми Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні «Спільно», спрямованої на підтримку молоді під час війни. Щиро дякуємо усім причетним до організації та проведення такого цікавого і корисного заходу!