ЗАГИБЛОГО ВОЇНА ЮРІЯ ЛИСЕНКА НАГОРОДЖЕНО ВІДЗНАКОЮ 26-Ї ОКРЕМОЇ АРТИЛЕРІЙСЬКОЇ БРИГАДИ

  • 224

          2 листопада, у селі Васильки, де народився, жив і похований захисник України, старший солдат Лисенко Юрій Юрійович, представники 26-ї окремої артилерійської бригади ім. генерал-хорунжого  Романа Дашкевича вручили нагороди від військової частини А3091 батькам загиблого бійця. Урочистий захід відбувся  біля пам’ятної дошки на честь Юрія Лисенка, яка розміщена на фасаді школи.  

          Зі сльозами на очах мама Валентина Миколаївна та батько Юрій Вікторович прийняли посмертну нагороду сина – Почесну пам’ятну відзнаку 26-ї окремої артилерійської бригади, де Юрій служив командиром протитанкової гармати.

          Подякувавши  батькам за мужнього сина, військовослужбовці вручили їм пам’ятну плакетку  та бригадний прапор.  Військовослужбовець Лисенко Юрій Юрійович загинув 2 березня 2022 року у бойових діях при обороні Лисичанська.  Йому було 33 роки… Пам'ять про нього бережуть рідні – батьки, донька Вікторія, дружина та сестра. Пам’ятають Юрія Лисенка командири і побратими. Його ім’я буде внесене навічно у списки військової частини А3091. Також його будуть щодня зачитувати на вечірній перевірці у підрозділах військової частини.   

          –Юра –перший Герой, який віддав своє життя за свою державу, за нас з вами, за свою домівку, за свою доньку. На сьогодні у громаді таких Героїв вже 33… Не забуваймо, якою високою ціною дається нам незалежність. Не забуваймо дякувати людям у військовій формі за те, що дають нам можливість жити більш-менш мирним життям! – з такими словами до присутніх звернувся Лохвицький міський голова Віктор Радько.

          На урочистому заході пам'ять Юрія Лисенка та всіх загиблих за волю України  вшанували хвилиною мовчання. А потім на сільському кладовищі поклали квіти до могили загиблого Героя.