ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ, РОЗМІРУ БЮДЖЕТНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ, ОЧІКУВАНОЇ ВАРТОСТІ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ

  • 165

 

ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ, РОЗМІРУ БЮДЖЕТНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ, ОЧІКУВАНОЇ ВАРТОСТІ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ

 

На виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2020р. №1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2013р. №631 і від 11 жовтня 2016р. №710».

На підставі розрахунку Потреби в коштах на оплату  продуктів харчування на 2022 рік відділу освіти виконавчого комітету Лохвицької міської ради.

1. Предмет закупівлі за кодом ДК 021:2015  - 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи

(Фрукти свіжі в асортименті)

2. Ідентифікатор закупівлі: UA-2021-01-09-000049-b

3. Відкриті торги;

4. Очікувана вартість закупівлі: 341000 грн з ПДВ

5. Обсяги закупівлі:

 

№ п/п

Назва предмету закупівлі

Одиниця

виміру

Кількість

Технічні вимоги

1.

Морква

кг

3500

Коренеплоди повинні бути оранжево – червоного кольору, чисті, свіжі, не вялі, без цвілі, не тріснуті, без пошкоджень сільсько – господарськими шкідниками та без механічних пошкоджень, вагою не менше 150 г.

Фасування – в сіткі полімерні або мішки вагою не більше 25 кг. ДСТУ 7035:2009, сорт 1.

Виробник: Україна.

2.

Буряк столовий червоний

кг

2400

Коренеплоди повинні бути  чисті, свіжі, не вялі, без цвілі, не тріснуті, без пошкоджень сільсько – господарськими шкідниками та без механічних пошкоджень, вагою не менше 200 г.

Форма коренеплоду – округла або циліндрична (діаметр 8,0 см – 10,0 см).

Фасування – в сіткі полімерні або мішки вагою не більше 25 кг. ДСТУ 7033:2009, сорт 1.

Виробник: Україна.

3.

Капуста білокачанна

 кг

4500

Качани капусти повинні бути щільні, свіжі, без гнилі та сухого листя, без пошкоджень сільсько – господарськими шкідниками та без механічних пошкоджень, вагою не менше 1,5 кг.

Розфасовані в сіткі полімерні або мішки вагою не більше 25 кг. ДСТУ 7037:2009, сорт 1.

Виробник: Україна.

4.

Цибуля ріпчаста

кг

3900

Цибулини доспілі, здорові, чисті, цілі, без пошкоджень сільсько – господарськими шкідниками та без механічних пошкоджень, з сухими зовнішніми лусками, не гнила, не проросла, вагою не менше 100 – 150 г. (діаметром 5.0 см – 6.0 см).

Фасування – в сітки по 15 – 20 кг. ДСТУ 3234-95 та ГОСТ 14192, сорт 1.

Виробник: Україна.

5.

Яблука

кг

3000

Яблука свіжі (ранніх, середніх та пізніх термінів достигання)

Зовнішній вигляд: Яблука свіжі (зимові, літні, осінні) вага плоду не менше, ніж 100 г, плоди однакові за формою.  Не в'ялі, чисті, без пошкоджень шкідниками, хворобами і т.д., без фізичних пошкоджень, не тріснуті, не підгнилі, без механічних пошкоджень та плям, половинки та частини від цілого плоду не допускаються.  

Смак: Без стороннього присмаку,  кисло-солодкі та/або солодкі, не кислі.

Запах: Без стороннього запаху, яблучний, притаманний ботанічному сорту

Оцінка якості:  Згідно з  ДСТУ 8323:2015

(ДСТУ 8133:2015)

Упаковка: Ящик картонний або ящик дерев’яний  від 5 кг до 10 кг.

 

6.

Мандарини

кг.

50

Мандарини мають бути свіжими, без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, але без ознак перезрілості та без ознак гнилі, без механічних пошкоджень та пошкоджень шкідниками. Сорт солодкий. Смак і запах без сторонніх домішок. Колір від насичено жовтого до насичено оранжевого. Без ГМО.

Пакування – картонні ящики.

7.

Огірки свіжі

кг.

1600

Огірки свіжі (відкритого ґрунту).

Зовнішній вигляд  

Плоди свіжі, цілі, здорові, чисті, без механічних пошкоджень, з плодоніжкою, без плодоніжки, одного ботанічного і товарного сорту в партії поставки, однакові за формою, розміром і забарвленням в партії поставки, допускаються плоди з вирваною плодоніжкою (діаметр пошкодження не більше ніж 1,0 см). М’якуш плоду щільний, з недорозвиненим водянистим насінням. Довжина плоду не більше ніж 11,0 см. Найбільший поперечний діаметр плоду не більше ніж 5,5 см.

Оцінка якості:  Згідно з ДСТУ 6016:2008

Пакування:  Повинні бути розфасовані у картонні коробки чи  полімерні ящики вмістом від 5 до 10 кг.   Тара повинна бути міцною, сухою, чистою, без сторонніх запахів.

8.

Банани

кг.

1000

Банани мають бути свіжими, без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, але без ознак перезрілості (чорні цятки) та без ознак гнилі, без механічних пошкоджень та пошкоджень шкідниками. Смак і запах без сторонніх домішок. Колір плодів жовтий, допускається невелика ділянка зеленого лише біля плодоніжки. Без ГМО.

Пакування – картонні

9.

Лимон

кг.

100

Лимони мають бути свіжими, без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, але без ознак перезрілості та без ознак гнилі, без механічних пошкоджень та пошкоджень шкідниками. Смак і запах без сторонніх домішок. Колір насичено жовтий. Діаметр не менше 8 см. Без ГМО.

Пакування – ящики

10.

Апельсини

кг.

120

Апельсини мають бути свіжими, без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, але без ознак перезрілості та без ознак гнилі, без механічних пошкоджень та пошкоджень шкідниками. Сорт солодкий. Смак і запах без сторонніх домішок. Колір від насичено жовтого до насичено оранжевого. Діаметр не менше 8 см. Без ГМО.

Пакування – картонні ящики.

11.

Гарбуз

кг.

250

Столовий гарбуз має вміст цукру, білків, каротину та вітаміну С. Плоди гарбуза повинні бути свіжими, зрілими, цілими, здоровими, мають характерний вид ботанічному сорту, форму, окрас.

12.

Черешня (сезонні)

кг.

500

Ягоди повинні бути стиглі, цілі, чисті,сухі,з плодоніжкою, без стороннього запаху або присмаку, без плісняви, без механічних пошкоджень та пошкоджень шкідниками і хворобами.

13.

Полуниця (сезонні)

кг.

500

Ягоди повинні бути стиглі, цілі, чисті,сухі,з плодоніжкою, без стороннього запаху або присмаку, без плісняви, без механічних пошкоджень та пошкоджень шкідниками і хворобами.

Має бути свіжа, без гнилі, достатньо зріла, без пошкоджень шкідниками та хворобами. Упаковується до 5 кг в корзини. Відповідні вимогам діючого санітарного законодавства. Згідно ДСТУ

 

14.

Персик (сезонні)

кг.

280

Плоди будь-якого продовольчого сорту повинні бути свіжими, цілими, цілком розвинутими, чистими, без зайвої вологості на поверхні плодів, не зів`ялі, без стороннього запаху і присмаку, без механічних пошкоджень та пошкоджень шкідниками і хворобами.

15.

Кавун (сезонні)

кг.

370

Без пошкоджень та тріщин, без ознак гнилі, пошкоджень шкідниками, цілі, здорові, вміст нітратів не перевищує гранично допустимі норми

16.

Нектарин (сезонні)

кг.

130

Плоди будь-якого продовольчого сорту повинні бути свіжими, цілими, цілком розвинутими, чистими, без зайвої вологості на поверхні плодів, не зів`ялі, без стороннього запаху і присмаку, без механічних пошкоджень та пошкоджень шкідниками і хворобами.

17.

Помідор (томати) свіжі

кг.

1500

По якості плоди помідорів повинні бути  свіжими, цілими, здоровими, чистими, не порізаними,  без гілочок, не прижатими, не пошкоджені; по спілості-червоними, рожевими або жовтими, без механічних ушкоджень і формою середнього розміру. Форма  повинна бути  в залежності від сорту.  Не допускається  помідора, що загнила, зелена, із стороннім запахом.

Оцінка якості: Згідно з ДСТУ 3246-95

Пакування:  Повинні бути розфасовані у картонні коробки чи  полімерні ящики вмістом від 5 до 10 кг.   Тара повинна бути міцною, сухою, чистою, без сторонніх запахів.