ЯКИМ МАЄ БУТИ І ДЕ РОЗТАШОВУВАТИМЕТЬСЯ МЕМОРІАЛ ПАМ’ЯТІ ЗАГИБЛИХ ГЕРОЇВ У МІСТІ ЛОХВИЦЯ?

  • 132

Можливі варіанти відповідей на ці питання 9 листопада було обговорено на засіданні робочої групи з розробки та розміщення пам’ятного знаку загиблим захисникам України в місті Лохвиця, створеної розпорядженням Лохвицького міського голови  з метою гідного вшанування захисників України, увічнення пам’яті полеглих, консолідації суспільства та формування єдиної національної пам’яті та ідентичності.

У засіданні взяли участь депутати міської ради Євген Севастьянов, Олег Карабка, Анатолій Кравченко, Анатолій Білан, Юрій Фомін, Микола Голінко, Ніна Марченко, Володимир Борисенко, Роман Різник, Тетяна Даценко,  представники громадськості Марина Карпова та Карина Сердюк, представник ПрАТ «Природні ресурси» Валерія Янченко, старости, керівники та спеціалісти виконавчого комітету.

Учасники зібрання поділилися пропозиціями та ознайомилися із напрацюваннями виконкому у цьому питанні. Серед запропонованих спеціалістами форматів – сучасні і традиційні:  інтерактивний екран, білборд, меморіальна дошка з фотографіями загиблих у російсько-українській війні земляків.

Від початку збройної агресії на сході країни їх було 5,  на сьогодні в боротьбі з російським ворогом свої життя за Україну віддали вже 33 захисника  з  Лохвицької громади. 

Також були обговорені локації, можливі місця розташування меморіалу пам’яті в центрі міста Лохвиця з дотриманням  просторового добросусідства, аби в подальшому поблизу місця пам’яті не проводилися святкові чи розважальні зібрання. Прийняте рішення про узгодження з рідними полеглих бачення меморіалу.

У ході зібрання вирішено на наступне засідання робочої групи внести для погодження декілька варіантів пропозицій по локації і формату об’єкта з візуалізацією та повним розрахунком вартості.