Із засідання комісії з питань захисту прав дитини

  • 107

13 листопада під головуванням міського голови Віктора РАДЬКА відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Лохвицької міської ради, на порядок денний якого було винесено 7 питань. Перші чотири питання стосувалися надання статусу дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, а саме дітям із числа внутрішньо переміщених осіб, які зазнали психологічного насильства внаслідок вимушеної зміни місця проживання під час переміщення з територій, де ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованій російською федерацією. В.о. начальника служби у справах дітей виконавчого комітету Лохвицької міської ради Ольга ПОПОВА ознайомила присутніх членів комісії із заявами та поданими пакетами документів заявниками та наголосила на тому, що наявні всі підстави відповідно до чинного законодавства України, що передбачають встановлення статусу, тому Комісією рекомендовано Виконавчому комітету Лохвицької міської ради надати відповідний статус 4 дітям із числа ВПО.

Наступними розглянутими питаннями були про надання дозволу на одержання малолітньою дитиною безоплатно у власність земельної ділянки із земель комунальної власності, цільове призначення якої – для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд та про надання дозволу матері малолітньої дитини на укладення договору оренди земельної ділянки строком на 7 років, ½ частка якої у праві власності належить дитині на підставі свідоцтва про право на спадщину за законом. Розглянувши вищеназвані питання, присутні дійшли висновку, що майнові права малолітніх дітей в результаті вчинення вказаних правочинів не порушуються, тому рекомендували Виконавчому комітету Лохвицької міської ради надати заявникам відповідні дозволи.

І наприкінці засідання були розглянуті та затверджені індивідуальні плани соціального захисту дитини-сироти та дитини, яка перебуває на обліку як така, що опинилася в складних життєвих обставинах, а саме дитини, яка проживає в сім’ї, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків.