Перше засідання робочої групи з оновлення Стратегії розвитку Лохвицької громади

  • 112

          10 листопада 2023 року за сприяння USAID «ГОВЕРЛА» відбулося засідання Робочої групи з оновлення Стратегії розвитку Лохвицької територіальної громади.

          У засіданні взяли участь члени Робочої групи на чолі з головою громади Віктором Радьком, залучений консультант із місцевого економічного розвитку Дмитро Лукін та жителі громади, які виявили бажання долучитися до її розробки.

          Віктор Радько у вступній промові підкреслив необхідність оновлення Стратегії розвитку громади до 2027 року та закликав членів Робочої групи у своїх засіданнях згуртуватися задля добробуту та безпеки життя мешканців громади.

          Під час засідання Дмитро Лукін розповів про важливість стратегічного планування у територіальних громадах, презентував учасникам засідання напрацьований разом із членами Робочої групи соціально-економічний аналіз (Профіль) громади, а також результати опитування мешканців громади.

          Під час презентації учасники обговорили отримані висновки й запропонували власні доповнення до тексту Профілю. 

          Наприкінці засідання членами Робочої групи було сформульовано поточні проблеми розвитку громади та проведено їх рейтингування.

          Засідання Робочої групи пройшло у жвавій дискусії щодо майбутніх напрямів розвитку Лохвицької громади. На наступному засіданні планується сформулювати місію, стратегічне бачення розвитку громади та її основні пріоритети.

          Розробка Стратегії розвитку громади здійснюється експертною підтримкою громадської організації «Ендшпіль» в рамках її проєкту «Підтримка стратегічного планування розвитку територіальних громад Рівненської, Житомирської та Полтавської областей», що став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Цей захід не відображає погляди USAID та уряду США.