Нарада – тренінг.

  • 53

15 листопада відбулася нарада – тренінг для працівників бібліотек – філій, організовані Публічною бібліотекою ім. Г.С.Сковороди Лохвицької міської ТГ: «Складові бібліотечної роботи: підсумки роботи та перспективи розвитку» та «Медіаграмотність в часи інформаційної війни».

Т.в.о. директора Олена Петрич окреслила актуальні питання роботи бібліотек громади;

провідний бібліотекар сектору комплектування та обробки літератури Н. Юхно звернула особливу увагу на продовженні актуалізації бібліотечних фондів в умовах збройної агресії;

провідний методист Л. Карпець підготувала краєзнавчий календар ювілейних та пам’ятних дат; рекомендації та методичні поради щодо звітності за 2023 рік та планування роботи на наступний 2024 рік; ознайомила з інформаційними матеріалами до 90 – х роковин Голодомору 1932 – 1933 років та ін.

З початку повномасштабного вторгнення ми переконалися, наскільки важливими є такі вміння як перевірка інформації, виявлення маніпуляцій, розпізнавання дезінформації й пропаганди.

Насиченою і цікавою була програма тренінгу «Медіаграмотність в часи інформаційної війни» від Liza Fajna – медіатренер, блогерка, редакторка сайту «Жити гідно», засновниця ГО «Громада Посулля».