Служба у справах дітей інформує про сімейні форми виховання

  • 60

20 листопада 1989 році було прийнято Конвенцію ООН про права дитини, яка визначила, що дітям для повноцінного розвитку і щасливого життя необхідно рости в сім’ї, в атмосфері любові, підтримки і взаєморозуміння. Право дитини жити і виховуватися в сім’ї – одне з найважливіших її прав.

За даними Міністерства соціальної політики, близько ста тисяч українських дітей виховуються в інтернатах. При цьому 92,3 % з них мають хоча б одного з батьків і лише 7,7 % дітей в інтернатах – сироти.

Сімейне виховання дає можливість забезпечити дитині нормальний розвиток, дає змогу їй стати повноцінним членом суспільства. Тому інтернат – не місце для дитини. Які ж існують альтернативи?

Існують різні форми влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а саме: усиновлення, опіка і піклування, влаштування на виховання та спільне проживання до прийомної сім’ї чи дитячого будинку сімейного типу, а також – послуга патронату над дітьми з сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Детальніше про них можете ознайомитися нижче.

Інші новини

Всі новини