25 листопада – День пам’яті жертв голодоморів

  • 43

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ЛОХВИЧЧИНИ!

У четверту суботу листопада українці по всьому світу вшановують пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових голодів 1921-1923 та 1946-1947 років.

90 років тому штучно створений радянським тоталітарним режимом Голодомор став зброєю масового знищення українського народу. Зумисним голодом у ХХ столітті було вбито українських селян: дітей, жінок, чоловіків. У величезну українську могилу лягли  не  сотні,  а мільйони ні в чому не винних людей! 

Як не жахливо згадувати це, ми мусимо! Щоб віддати шану закатованим голодом людям, дати історичну оцінку діям тодішньої «народної влади», усвідомити наслідки жахливих лихоліть.

Бо сьогодні росія не змінила своєї мети, а штучний голод залишається знаряддям кремля проти України і всього світу. Про це свідчать пошкодження портів, блокування експорту і знищення українського зерна, перетворення родючих українських земель на засіяне мінами і нерозірваними снарядами поле бою.

Вшануймо пам’ять мільйонів синів і доньок України, мільйонів невинних людей – наших земляків, без жалю винищених Голодомором!

Прошу всіх жителів  Лохвиччини приєднатися до акції –  25 листопада о 16 годині у вікнах своїх осель засвітити свічки пам’яті за жертвами українського народу. Це знак нашої скорботи. Це святий вогник, який зігріє душі загиблих. Це світло очищення задля нашого майбутнього. Всім невинно убієнним голодом – вічна пам'ять!

                                                 Лохвицький міський голова Віктор РАДЬКО

Фото без опису