ТРИВАЄ ПІДГОТОВКА ДО СЕСІЇ

  • 205

Сьогодні у залі засідань міської ради відбулася робоча нарада під керівництвом міського голови Віктора Радька за участі депутатів міської ради та працівників виконавчого комітету стосовно проведення позачергової 47 сесії.

Присутні депутати обговорили актуальні питання життєдіяльності громади, проєкти рішень по яких планується винести для розгляду і голосування на сесії. Серед них накопичені протягом кількох місяців земельні питання. Загалом до розгляду депутатів на сесії буде винесено більше 150 питань.   

У рамках робочої наради перед присутніми з роз’ясненнями щодо ситуації з нарахуванням жителям Лохвицької громади субсидій на оплату комунальних послуг виступила керівник Лохвицького об’єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області Тетяна Шамкало. В кінці минулого року повноваження щодо нарахування субсидій були передані від відділів соцзахисту громад до управлінь Пенсійного фонду. На жаль, введена в дію програма нарахування субсидій спрацювала недосконало внаслідок чого громадянам було недонараховано кошти субсидій на відшкодування житлово-комунальних послуг під час цьогорічного опалювального сезону. Ця проблемна ситуація склалася не лише в Лохвицькій громаді, а носить масштабний характер у межах України.

На нараді був розглянутий і обговорений депутатський запит Анатолія Білана, у якому він пропонує депутатському корпусу міської ради звернутися до Міністерства соціальної політики, Пенсійного фонду України, голови Полтавської обласної військової адміністрації з проханням вжити можливі заходи для вирішення цього питання, яке викликає у громаді соціальну напругу, адже у цей нелегкий час матеріальна підтримка від держави у вигляді субсидій для малозахищених верств населення є фактично єдиним джерелом оплати комунальних послуг. Присутні депутати погодили рішення винести даний депутатський запит на розгляд сесії, проведення якої заплановане на 30 листопада 2023 року.