Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при ОВА

  • 113
Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при ОВА. Цього разу – більше уваги безпековим питанням. Кожна копійка, витрачена на захисні споруди, має бути під неухильним контролем.
Розглянули питання закупівлі двох модульних наземних укриттів для освітніх закладів Мачухівської громади. Спільно відпрацювали із СБУ, поліцією та Держаудитслужбою. По одному з об’єктів заблоковане перерахування коштів підряднику, оскільки укриття не доставлене, є питання щодо завищення вартості майна. Поліція нині проводить перевірку, триває досудове розслідування.
Продовжуємо роботу з моніторингу прозорого будівництва і реконструкції житла для внутрішньо переміщених осіб. Зокрема реагуємо й на тематичні матеріали в медіа. Винесли на розгляд групи ситуацію з реконструкцією будівлі під житло для ВПО у Пришибській громаді. Фахівці БЕБ проаналізують ланцюги постачання будматеріалів для проведення робіт.
Крім того, нині БЕБ проводить дослідження щодо капремонту приміщень обласного закладу з надання психіатричної допомоги для розміщення ВПО. Ретельний аналіз за своїми напрямами по обох об’єктах здійснять фахівці Держаудитслужби.
Продовжуємо системну роботу. Будівництво й облаштування укриттів у закладах освіти, створення житла для переселенців – безперечно, добрі справи. Але вони мають бути зроблені без порушень і прозоро.
Працюємо далі. Слава УкраїніФото без опису!🇺🇦